Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Σάλος έχει προκληθεί στο Ηράκλειο, μετά το ρεπορτάζ του zougla.gr για την… «αντιφιλόζωη» δράση του κατ’ ευφημισμόν φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση», με την υπόθεση να φτάνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης για ένα διαρκές έγκλημα με θύματα τα τετράποδα, καθώς έχουν ασκηθεί και οι σχετικές διώξεις. 
 
Απαύγασμα αυτής της κατάστασης το βίντεο που δημοσίευσε το zougla.gr και απεικονίζει σκυλιά να τρώνε… άλλο σκυλί που κείτεται νεκρό, σε περίφραξη του συλλόγου στο Ηράκλειο, όπου υποτίθεται ότι συγκεντρώνονται αδέσποτα και κακοποιημένα σκυλιά για να προστατευθούν…  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ και το ιστορικό της υπόθεσης εδώ:


 
Δείτε το βίντεο με τις συνθήκες που επικρατούν στην επίμαχη περίφραξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Το zougla.gr συνομίλησε με πολίτες του Ηρακλείου που γνωρίζουν την κατάσταση, με δημοτικούς συμβούλους και εθελοντές, καθώς και με ένα μέλος της ίδιας της «Ζωόφιλης Δράσης».

Όλοι τους κατηγορούν ως υπεύθυνη τη γραμματέα του συλλόγου, Καλλιόπη Μαραβελάκη και οι μαρτυρίες τους καταδεικνύουν μια δυστυχώς ντροπιαστική κατάσταση…

Μαρία Καλουδιώτη, δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου

«Όταν διαπίστωσα αυτή την τραγική κατάσταση με τα σκυλιά να αλληλοφαγώνονται φώναξα αμέσως την αστυνομία. Η αστυνομία εντόπισε την κυρία Μαραβελάκη κι αυτή παραδέχτηκε ότι πρόκειται για τον δικό της χώρος. Βγήκε λοιπόν αμέσως μετά κρατώντας έναν νεκρό φαγωμένο σκύλο, έβγαζε φωτογραφίες κι άρχισε να φωνάζει ότι κάποιοι το πέταξαν επίτηδες μέσα, για να τη διαβάλλουν! Δεν μπορεί να το στηρίξει όλο αυτό ψυχικά και νοητικά δυστυχώς. Μια πόλη ολόκληρη σπιλώνεται με αυτή την κατάσταση. Το ζήτημα έχει τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ηρακλείου».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία στην οποία αναφέρεται η Μαρία Καλουδιώτη

Καλλιόπη Μπαχλιτζανάκη, ιδιοκτήτρια της διπλανής περίφραξης

«Δεν έβλεπα τη γραμματέα της Ζωόφιλης Δράσης να επισκέπτεται την περίφραξη παρά σπάνια, και όταν το έκανε, τους πετούσε μισή σακούλα τροφή. Αναγκαζόμουν μαζί με τα δικά μου να ταΐζω και τα δικά της για να μην ψοφήσουν. Ως αποτέλεσμα, έβλεπα τα σκυλιά να τρώνε το ένα το άλλο. Πολλά σκυλιά έχουν πεθάνει. Δεν διανοούμαι ένα σωματείο που λέγεται φιλοζωικό, να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Την έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές. Ή να τα φροντίσει, ή να παρατήσει αυτή την ενασχόληση, αφού δεν μπορεί. Δεν την ενδιέφερε. Πίστευε ότι ποτέ δεν θα μιλούσαμε. Αρκετά πια όμως. Δεν θα συγκαλύπτουμε άλλο αυτό το έγκλημα».

Αλέξανδρος Ηλιάδης, εθελοντής φιλόζωος

«Η συγκεκριμένη είναι η πιο ακατάλληλη φιλόζωος. Αντί να προσφέρει έργο, κάνει μηνύσεις σε όσους την κατηγορούν για να έχει δουλειά, ως δικηγόρος. Εδώ κι έναν χρόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τα σκυλιά αλληλοτρώγονται μεταξύ τους, διότι δεν σιτίζονται επαρκώς. Γιατί δεν αποσύρεται αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί; Πρέπει να επέμβει πια ο Δήμος ή ο Εισαγγελέας για να σωθούν αυτά τα ζώα. Αυτή η κατάσταση δυστυχώς θα συνεχιστεί, όσο δεν επεμβαίνει κάποιος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μαρία Κονταξάκη, κάτοικος της περιοχής 

«Δεν έχω δει μια φορά να είναι καθαρός ή κατάλληλος ο χώρος αυτός που διαβιούν τα ζώα. Η ίδια έχω δει δύο φορές αυτή τη φρίκη, σκυλιά να αλληλοτρώγονται, σε διάστημα ενός έτους. Φιλόζωος δεν είσαι όταν απλά βάζεις τα ζώα σε έναν χώρο, χωρίς να τα προστατεύεις και να τα φροντίζεις. Είναι αμαρτία να συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση το ίδιο πράγμα».

Γιώργος Ορφανίδης, μέλος της «Ζωόφιλης Δράσης» τα τελευταία 15 χρόνια

Ο Γιώργος Ορφανίδης περιγράφει την τραγική κατάσταση, τονίζοντας ότι φοβάται για τα ζώα, ενώ καταγγέλλει τη στοχοποίησή του από την ίδια τη γραμματέα του συλλόγου του…

To zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει επανειλημμένως με την πρόεδρο και τη γραμματέα της Ζωόφιλης Δράσης, όμως παρά τις εκκλήσεις μας, δεν λάβαμε κάποια απάντηση σχετική με τις καταγγελίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης