Η φονική πυρκαγιά που συγκλόνισε την περασμένη Δευτέρα τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιτεχνούπολης άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και αμέτρητες υλικές ζημιές.

Κάθε λεπτό που περνά, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές για τις συνθήκες με τις οποίες ήλθαν αντιμέτωποι απλοί πολίτες, πυροσβέστες, διασώστες και εθελοντές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε πολύ πρόσφατα στο διαδίκτυο δείχνει με τι ταχύτητες «διασπείρονταν» οι φλόγες καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυρότατοι.

Στα πλάνα από σπίτι της περιοχής, αρχικά φαίνεται εστία φωτιάς να καίει κάποια μέτρα μακριά από την οικία. Εντός δευτερολέπτων, οι φλόγες μπαίνουν με μανία μέσα στην αυλή του σπιτιού.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναζητά διέξοδο για να φύγει, αλλά δεν βρίσκει, καθώς η πυρκαγιά περικυκλώνει το σπίτι, με μεγάλη ταχύτητα. Φωνάζει τη γάτα του να πάει κοντά του για να την προστατεύσει, ενώ σε λίγα δευτερόλεπτα οι φλόγες που ήταν έξω από τη μάντρα του σπιτιού, πλέον είναι μέσα στον περιβάλλοντα χώρο.
Η φωτιά στην κυριολεξία περνά από πάνω του.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Σύμφωνα με τα σχόλια του χρήστη του Facebook Jon Xena το βίντεο το τράβηξε φίλος του, ο οποίος είχε βγει από το σπίτι  για να σώσει τη γάτα του. Ο άνθρωπος κατάφερε να σωθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή βίντεο: Facebook/Jon Xena

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης