Ζωντανά όλες οι εξελίξεις από την τηλεόραση της Ζούγκλας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο γραφείο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, όταν μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν επίθεση από τα ΜΑΤ, την ώρα που πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του κ. Μέργου, στην οδό Σταδίου 5. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το γραφείο λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί.

Για τα επεισόδια και τους τραυματισμούς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και ζήτησε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλάνα από το εσωτερικό του γραφείου του Γ. Μέργου

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχει στην κατάληψη, με παρέμβαση που έκανε στην εκπομπή «Πολίτικη Κουζίνα» στην τηλεόραση της Ζούγκλας, δήλωσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος χτυπήθηκαν σοβαρά από άνδρες των ΜΑΤ και μεταφέρθηκαν στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου διαπιστώθηκαν χτυπήματα στο κεφάλι και τον μηρό. Οι δύο βουλευτές στη συνέχεια θα καταθέσουν μήνυση κατά των αστυνομικών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Σε σχετική ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου, με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της “ανάπτυξης” της κυβέρνησης Σαμαρά.

Kαταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά:

Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες “απολαμβάνουν” μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι “υπεραμειβόμενοι”.

Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μία μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά στη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της “ανάπτυξης” ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.

Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους. Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή».

Διαβάστε επίσης: Γ. Μέργος: “Υψηλός ο κατώτατος μισθός”, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, 19:20

Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις δηλώσεις Μέργου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, 18:09

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης – Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης