Όλα έγιναν μέσα σε 12 λεπτά. Τόσος χρόνος μεσολάβησε από την πρώτη κλήση στην αστυνομία μέχρι τη σύλληψη του δράστη ενός εγκλήματος, που συγκλόνισε τη χώρα με την αγριότητά του.

Ήταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, όταν οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία ότι γινόταν τρομερός καβγάς στο σπίτι του Αθανασίου Αρβανίτη και της συζύγου του, Αδαμαντίας Κάρκαλη. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι καυγάδιζε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς όμως δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε, όταν ο 31χρονος μάγειρας από την Αλεξανδρούπολη πέταξε στο δρόμο τον αποκεφαλισμένο σκύλο της συζύγου του.

Ο δράστης του μακελειού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ο αποκεφαλισμένος σκύλος πεταμένος στο δρόμο.

Η άτυχη δασκάλα με τους μαθητές της. (neasantorinis.gr)


Το θύμα Αδαμαντία Κάρκαλη


Το σπίτι του ζευγαριού στη Σαντορίνη.

Στο πρώτο περιπολικό που κατέφθασε επέβαιναν ένας ανθυπαστυνόμος και ένας δόκιμος αστυνομικός, ο οποίος ήταν άοπλος. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν φρικιαστικό. Ο δράστης μόλις είχε βγει στο δρόμο κρατώντας το κεφάλι της γυναίκας του.

Αφού κάλεσαν σε ενισχύσεις προσπάθησαν να συλλάβουν τον 31χρονο. Εκείνος προσποιήθηκε ότι έχασε τις αισθήσεις του, πέταξε το κεφάλι και κατέρρευσε, παραπλανώντας τους αστυνομικούς. Όταν επιχείρησε ο ένας από τους δύο να τον αφοπλίσει, του επιτέθηκε με το μπαλτά που είχε αποκεφαλίσει τη σύζυγό του και τον τραυμάτισε στο κάτω χείλος.

Στη συνέχεια σε κατάσταση αμόκ άρπαξε ξανά το κεφάλι και άρχισε να το τινάζει προς τους αστυνομικούς.

“Στην προσπάθειά του να εκφοβίσει τους αστυνομικούς, τους περιέλουσε με το αίμα του θύματος”, μετέφερε στη zougla.gr o εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Παναγιώτης Στάθης.

Στο μεταξύ στο σημείο είχε καταφθάσει και δεύτερο περιπολικό, αλλά οι αστυνομικοί είχαν αφήσει τα κλειδιά στη μηχανή, με αποτέλεσμα ο δράστης να βάλει μπρος κι να φύγει. Το γεγονός έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα, καθώς είναι η τρίτη φορά που καταδιωκόμενος κλέβει περιπολικό μπροστά στα μάτια των αστυνομικών. 

Οι αστυνομικοί πρόλαβαν και τον πυροβόλησαν στα πόδια και την κοιλιά. Στην ξέφρενη πορεία του, με το κομμένο κεφάλι στη θέση του συνοδηγού, ο δράστης άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του λόγω αιμορραγίας. Πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε επάνω σε ένα μοτοποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο γυναίκες. Πρόκειται για την Καλλιόπη Στράκα και την Ανδριανή Νερουλά, 26 ετών και οι δύο, γιατροί που κάνουν το αγροτικό τους στη Σαντορίνη και επέστρεφαν από την παραλία.

Τη στιγμή εκείνη βρήκε την ευκαιρία να τους εμβολίσει ένα τρίτο περιπολικό στο οποίο επέβαινε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος. Μάλιστα, ο φονιάς επιτέθηκε και εναντίον του, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι άλλοι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν ξανά. Από τον εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίσθηκε στην κνήμη μια 21χρονη φοιτήτρια, η Δήμητρα Πανταζοπούλου.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες, ο Διονύσιος Φαφατάς και ο Γιάννης Σορώτος, περιγράφουν στην Άρτεμη Σκορδίλη το εφιαλτικό σκηνικό.

Γείτονας του ζευγαριού περιγράφει στην Άρτεμη Σκορδίλη όσα διαδραματίστηκαν.

Στη zougla.gr μίλησε και ο δήμαρχος Σαντορίνης, Άγγελος Ρούσσος.

Οι δύο 26χρονες γιατροί που τραυματίστηκαν φέρουν κατάγματα, η μία στο χέρι και το πόδι και η δεύτερη στο πόδι. Ο 31χρονος δράστης, αλλά και οι υπόλοιποι τραυματίες διακομίστηκαν με C-130 στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου και νοσηλεύονται. 

Ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος έφθασε στην Αθήνα έχοντας χάσει πολύ αίμα ωστόσο διατηρούσε τις αισθήσεις του.

Ήταν, μάλιστα, σε τέτοια υπερδιέγερση, ώστε οι γιατροί του  Γενικού Κρατικού απαίτησαν να μην του βγάλουν τις χειροπέδες για να τον χειρουργήσουν, καθώς φοβήθηκαν για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του δράστη είναι κρίσιμη. Ύστερα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Θα υποβληθεί και σε τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν ήταν υπό την επήρεια ουσιών.

Σε χειρουργικές επεμβάσεις υποβλήθηκαν και οι δύο γιατροί, οι οποίες όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για το φρικτό έγκλημα της Σαντορίνης

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση του αποκεφαλισμού στη Σαντορίνη.

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο «BBC» έχει τίτλο, «Σοβαρά άρρωστος ο “χασάπης” της Σαντορίνης». Αναφέρεται αναλυτικά στο έγκλημα με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ενώ λέει ότι οι αρχές πιστεύουν πως η οργή του, οφειλόταν στην απόλυσή του από το ξενοδοχείο που εργαζόταν σαν μάγειρας. 

Το  «CBC» του Καναδά αναφέρει στον τίτλο του τη σύλληψη του δράστη: «Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που αποκεφάλισε την σύντροφό του σε ελληνικό νησί».  Στο ρεπορτάζ υπάρχουν δηλώσεις των γειτόνων του δράστη που μιλούν για τον τρόπο με τον οποίο ο δράστης αποκεφάλισε τον σκύλο της κοπέλας και μετά την ίδια.

«Έλληνας αποκεφάλισε την κοπέλα του στη Σαντορίνη», έχει τίτλο το ρεπορτάζ του REUTERS, όπου υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού Άρη Σπηλιωτόπουλου πριν από λίγες ημέρες και μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Αυστραλού τουρίστα στη Μύκονο, πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να γίνουν πιο ασφαλή τα ελληνικά νησιά.

Στο «CNN» ο τίτλος αναφέρει «Ελλάδα: Ύποπτος για αποκεφαλισμό σε κρίσιμη κατάσταση». Στο ρεπορτάζ φιλοξενείται το χρονικό του εγκλήματος με κάθε λεπτομέρεια.

Η ηλεκτρονική βρετανική εφημερίδα Telegraph.co.uk, έχει τίτλο «Ο μάγειρας περιέφερε το κομμένο κεφάλι της κοπέλας του» και στη συνέχεια αναφέρει όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος. Τέλος, επισημαίνει ότι η Σαντορίνη είναι ένα μαγευτικό νησί, το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι.  

 

Στο ίδιο μοτίβο και η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, με τίτλο «Ο άντρας που αποκεφάλισε την κοπέλα του μπροστά στους έντρομους συντοπίτες του, είναι σε κρίσιμη κατάσταση», ενώ παρακάτω επικαλείται τις δηλώσεις ενός αστυνομικού που υποστηρίζει ότι όλοι ήξεραν ότι ο δράστης είχε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά ότι δεν περίμεναν να φτάσει σε αυτό το σημείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης