Σοκ έχει προκαλέσεις στους κόλπους του Πενταγώνου η σημερινή σύλληψη ενός 36χρονοτυ αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούσε σε υπηρεσία πληροφορικής του Πενταγώνου, κατηγορούμενος για παιδοφιλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματικός επί σειρά ετών προσέγγιζε ανήλικα αγόρια, ηλικίας από 12-14 ετών μέσω facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων και τα έπειθε να τον επισκεφθούν στο σπίτι του. Εκεί, ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του σε βάρος των ανήλικων παιδιών ενώ σε πολλές περιπτώσεις τους έδινε και δώρα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 40 παιδιά είχαν περάσει από το σπίτι του. Κατά τη διάρκεια έρευνας εντοπίσθηκε μεγάλος όγκος υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα στην «καρδιά» του υπ. Εθνικής Άμυνας που αφορά σε κατοχή τέτοιου υλικού από αξιωματικό.

Ο 36χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα του Αεροδικείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, σήμερα (23-05-2012) το πρωί, από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 34χρονος Ανθυπασπιστής της Πολεμικής Αεροπορίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έρευνα στο σπίτι του 34χρονου στην Αττική, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών αρχείων παιδικής πορνογραφίας,
-ένας εξωτερικός και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, καθώς και
-εβδομήντα εννέα (79) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει, μετά από σχετική καταγγελία, και το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης