Στα όρια τους έχουν φθάσει οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και οι εκπαιδευτές οδήγησης, καθώς άλυτο παραμένει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις κινητοποιήσεις των εξεταστών του Υπουργείου Μεταφορών, οι οποίες έχουν βάλει ουσιαστικά στον «πάγο» οποιαδήποτε διαδικασία έκδοσης νέου διπλώματος τους τελευταίους 3 μήνες.

​Όπως ανέφερε στο zougla.gr εκπρόσωπος του κλάδου των σχολών οδηγών που διατηρεί επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, ορισμένες σχολές απειλούνται ακόμα και με «λουκέτο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Από τη στιγμή που δεν διεξάγονται πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, δεν υπάρχουν έσοδα, με αποτέλεσμα αρκετοί ιδιοκτήτες να αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Όπως ανέφερε στο zougla.gr εκπρόσωπος του κλάδου των σχολών οδηγών που διατηρεί επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, ορισμένες σχολές απειλούνται ακόμα και με «λουκέτο», καθώς οι οικονομικές υποχρεώσεις «τρέχουν» και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να ζητηθούν χρήματα από τον υποψήφιο οδηγό όταν δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις.

Οι ιδιοκτήτες σχολές οδηγών, που στην πλειονότητά τους είναι και εκπαιδευτές, κάνουν λόγο για ένα είδος «ομηρίας» χιλιάδων πολιτών οι οποίοι δεν μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, το γεγονός αυτό έχει αποτελέσει αιτία να χάσουν και μια θέση εργασίας για την οποία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον (όπου το δίπλωμα βρισκόταν στα απαιτούμενα προσόντα).

Δυναμικές κινητοποιήσεις

Σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο θέμα που έχει ανακύψει με τις κινητοποιήσεις των εξεταστών (οι οποίοι διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το «ψαλίδι» που μπαίνει στις υπερωρίες στο πλαίσιο περικοπών που προωθεί το Υπουργείο μέσω του ειδικού μισθολογίου στο Δημόσιο), θα προχωρήσουν το πρωί της Τρίτης στην κατάληψη των κτηρίων του Μηχανολογικού στον δυτικό και ανατολικό τομέα της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης