Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οδηγείται σήμερα ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για το δεύτερο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και έμεινε γνωστό ως «Πάγια Προκαταβολή*».

Το εν λόγω σκάνδαλο αφορά στη διαπίστωση ελλείμματος που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν συνολικά 17 άτομα. Εκτός από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, σε δίκη παραπέμπονται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασθείς για την ίδια υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών,
  • οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης και
  • 12 δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι τρεις αντιδήμαρχοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη και για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, υπόθεση για την οποία αθωώθηκαν. Βασική μάρτυρας στη δίκη, η οποία μετράει ήδη δύο αναβολές και έχει προσδιοριστεί στον αριθμό 10 του πινακίου του Κακουργιοδικείου, είναι -όπως στην περίπτωση της υπεξαίρεσης- η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.

* H «Παγία Προκαταβολή» αφορά σε ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, ενώ το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σε αυτό ανέρχεται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, σε 1,2 εκατ. ευρώ

Διαβάστε επίσης:
Στο εδώλιο και πάλι ο Παπαγεωργόπουλος, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014, 21:24

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης