Τι λένε οι εργαζόμενοι για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την ανάθεση της αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης στον πρώην συνάδελφό τους Παντελή Καψή;, ένα πόρισμα για την ΕΡΤ που.. χάθηκε στον δρόμο, τα υπέρογκα ποσά που χρωστούν τα κόμματα στην ΕΡΤ εδώ και 10 χρόνια, το σκάνδαλο Olympic Trophy και Walt Disney, αλλά και το κόλπο με τα ροζ τηλέφωνα, που κόστισαν στη Δημόσια Τηλεόραση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Ζούγκλα» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Έχουν περάσει ήδη 17 ημέρες από εκείνη την Τρίτη που σίγησε η ΕΡΤ, όταν μαύρισαν οι οθόνες των τηλεοράσεων αλλά και οι ζωές των 2.656 εργαζομένων, που εξακολουθούν να παραμένουν στις θέσεις τους αν και απολυμένοι. Η ξαφνική αυτή κίνηση της τρικομματικής κυβέρνησης, παραλίγο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές… Αντ’ αυτού πραγματοποιήθηκε κυβερνητικός ανασχηματισμός… Τι λένε όμως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι; Τι περιμένουν από τον νέο υφυπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ήταν το πόρισμα στο οποίο κατέληξε ο πρώην Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΡΤ-ΑΕ, Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος με ημερομηνία 14/3/2013 και αριθμό πρωτοκόλλου 171. Αυτό που αποδεικνύεται μέσα από τις εκθέσεις ελέγχου είναι ότι το έγκλημα εις βάρος της ΕΡΤ ήταν διακομματικό και διαχρονικό και εξελισσόταν, βεβαίως, με τη συμμετοχή όλων: διοικήσεων, ορισμένων συνδικαλιστών και εργαζομένων, αλλά και των σταρ της ενημέρωσης που λάμβαναν το δικό τους γενναίο μερίδιο από την πίτα. 

Οι υπηρεσιακές διαπιστώσεις τις οποίες συνέταξε και στη συνέχεια γνωστοποίησε μεταξύ άλλων παροικούντων στην Ιερουσαλήμ ,στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Νικόλαο Τέλλη, ο πρώην διευθυντής Εσωτερικών Ελέγχων, Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, είναι κόλαφος…

Ένα ακόμη σκάνδαλο που αφορούσε στη δημόσια τηλεόραση είχε αποκαλύψει το 2009 ο «Κίτρινος Τύπος». Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκπομπή Olympic Trophy για την οποία η ΕΡΤ προγραμμάτιζε να ξοδέψει πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ και είχε στόχο την προώθηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κόπηκε μετά από πέντε επεισόδια λόγω χαμηλής διαφήμισης αλλά το χρέος που άφησε πίσω της ήταν 1.326.000 ευρώ. Δηλαδή, καθένα από τα πέντε επεισόδια κόστισαν 265.000 ευρώ. Ακόμη μια σύμβαση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή, ήταν αυτή με την Walt Disney. Η ΕΡΤ υπογράφει για τα έτη 2006 με 2008 σύμβαση με τη γνωστή αμερικανική εταιρία παραγωγής κινουμένων σχεδίων και δίνει το ποσό των 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο (28,5 εκατ. για την τριετία). Το 2009 ανανεώνει την σύμβαση για τα έτη 2009 – 2012 και αντί να μειώσει το ποσό το αυξάνει κατά ένα εκατομμύριο (δηλαδή πληρώνει 10.469.500 δολάρια στην Walt Disney). Ποσά για ταινίες παλιές ενώ η ίδια η ΕΡΤ έχει παραδεχτεί πως σε ποσοστό 71% παίζει σε επανάληψη σειρές κινουμένων σχεδίων, 37% ταινίες κινουμένων σχεδίων και 16% ταινίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πόρισμα για τη λειτουργία της ΕΡΤ που περιήλθε στην εκπομπή «Ζούγκλα» το 2009, χιλιάδες κλήσεις προς ροζ τηλέφωνα γονάτισαν οικονομικά το κανάλι. Συγκεκριμένα, στη δημόσια τηλεόραση λειτουργούσε ένα μικρομάγαζο στελεχωμένο από υπαλλήλους της ΕΡΤ οι οποίοι πληρώνονταν από εταιρίες τηλεπληροφόρησης για να απασχολούν τα τηλέφωνα της ΕΡΤ με αριθμούς 090 (μέντιουμ, ταρώ, τηλεπαιχνίδια). Κατά αυτόν τον τρόπο έπαιρναν το μερίδιό τους από τις συγκεκριμένες εταιρίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης