Η ώρα της αποφυλάκισης για την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου πλησιάζει, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη ύστερα από 2,5 χρόνια παραμονής της στη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Με τρεις ψήφους υπέρ και δύο κατά, οι δικαστές έκριναν ότι ο εγκλεισμός της Αρετής Τσοχατζοπούλου στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού πρέπει να σταματήσειΜε τρεις ψήφους υπέρ και δύο κατά, οι δικαστές έκριναν ότι ο εγκλεισμός της Αρετής Τσοχατζοπούλου στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού πρέπει να σταματήσει. Ωστόσο, το εφετείο απέρριψε αντίστοιχη αίτηση της γυναίκας του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη. Αυτή ήταν η τρίτη αίτηση της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Νωρίτερα, οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης.

Στο άκουσμα της απόφασης η κατηγορουμένη ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο πατέρας της Άκης Τσοχατζόπουλος έσπευσε να τη φιλήσει και να την αγκαλιάσει μέσα στο ακροατήριο.

«Αν δεν έλεγε και εδώ ότι πρέπει να βγει έξω, τι άλλο θα ακούγαμε» αναφώνησε ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια διακοπής της συνεδρίασης.

Περιοριστικοί όροι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο επέβαλε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής της και καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ, παρά την παράκληση εκ μέρους του συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου να μη συμβεί κάτι τέτοιο, αφού «επέστρεψε όλα τα ακίνητα και δεν υπάρχει ούτε ευρώ».

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες για νοσηλεία στο ΔρομοκαΐτειοΣε λυγμούς και χειροκροτήματα ξέσπασαν στο ακροατήριο και οικείοι της, ενώ αντίθετα κατήφεια υπήρξε στην πλευρά των συνηγόρων της Βίκυς Σταμάτη, η οποία επίσης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, καθώς απερρίφθη και η τέταρτη αίτηση αποφυλάκισής της. Προηγουμένως οι εισαγγελείς είχαν προτείνει να αποφυλακιστεί η Αρετή Τσοχατζοπούλου, αλλά να παραμείνει στις φυλακές η Βίκυ Σταμάτη. Με πρότασή τους στο δικαστήριο έκριναν ότι η κόρη του πρώην υπουργού έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα (δύο επί της οδού Κεφαλληνίας στην Κυψέλη και ένα επί της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι), ενώ το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, έχει ανάγκη τη μητέρα του.

Επιπλέον, αναγνωρίζουν ότι τα τρία παιδιά της ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της. Για τη Βίκυ Σταμάτη οι εισαγγελείς πρότειναν να μην ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της, κρίνοντας ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες. Για το δικό της ανήλικο παιδί οι εισαγγελικοί λειτουργοί θεωρούν πως έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, σημείωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου:

«Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατέρρευσε όταν της το είπα, λιποθύμησε».

Δηλώσεις ανακούφισης

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η Αρετή Τσοχατζοπούλου δήλωσε:

«Ακόμη και τώρα δε το πιστεύω. Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής . Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου».

Από τη μεριά του ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε:

«Η δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της. Θα γίνει έρανος -όσο κι αν ακούγεται παράξενο- για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης. Έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο Δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της, καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης