Μία εξαιρετικά περίεργη υπόθεση που αφορά παράνομη είσοδο στη χώρα τριών Τούρκων εκπαιδευτικών, ηλικίας 40, 34 και 39 ετών, απασχολεί από το βράδυ της Τετάρτης τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σύμφωνα με αποκάλυψη της Δημοκρατικής.

Οι τρείς Τούρκοι εμφανίστηκαν στην υπηρεσία διαβατηριακού ελέγχου του κεντρικού λιμένα Ρόδου και ενημέρωσαν ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί βίζα για την παραμονή τους στην Ελλάδα, προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με βίζα που κατέχουν και τελεί σε ισχύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρείς Τούρκοι, που έφεραν μαζί τους σημαντικό χρηματικό ποσό και λίρες, διατείνονται ότι ήρθαν στο νησί με σκάφος, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προσδιορίσουν το όνομά του, ενώ υποστήριξαν ότι βγήκαν στην παραλία των Στεγνών προ τριημέρου και ότι παρέμειναν εκεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις Τούρκοι διατείνονται ότι τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, όπως έγινε με χιλιάδες συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και χιλιάδες απολύσεις, επιβλήθηκε στο πλαίσιο της μαζικής εκκαθάρισης προσώπων που δεν είναι αρεστά στην τουρκική κυβέρνηση, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Δικαστικό Σώμα και γενικά στην Δημόσια Διοίκηση με το επιχείρημα ότι συνεργάζονταν με τους επίδοξους πραξικοπηματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί έχουν συλληφθεί, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχουν καθαιρεθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης απαγόρευσε σε όλους τους ακαδημαϊκούς να πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε σε όλους τους πανεπιστημιακούς στα κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια της Τουρκίας να αναλαμβάνουν υπηρεσία στο εξωτερικό, ενώ ζητήθηκε και η άμεση επιστροφή όσων πανεπιστημιακών βρίσκονται στο εξωτερικό με βάση διεθνείς συμφωνίες.

Οι τρεις Τούρκοι, που κρατούνται στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, έκαναν χθες γνωστό δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους κ. Αχιλλέα Κωνσταντινίδη ότι θα αιτηθούν πολιτικό άσυλο και θα υποβάλουν αντιρρήσεις στην κράτησή τους, προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία διοικητικής τους απέλασης.

Πηγή: dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης