Η κρατική αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο. Η Ελλάδα της κρίσης αδιαφορεί ακόμα και μπροστά σε μικρά παιδιά. Ο νόμος της τρόικας αποδεικνύεται πιο ισχυρός από τα βρεφικά χαμόγελα και ο απλός πολίτης αισθάνεται θλίψη, απελπισία και θυμό στο άκουσμα της είδησης ότι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας απειλείται με τερματισμό λειτουργίας, έπειτα από 101 χρόνια, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδρυμα φιλοξενούνται σήμερα 28 παιδιά, από 2,5 έως 5,5 ετών, εκ των οποίων τα 21 διαμένουν μόνιμα εκεί, καθώς οι οικογένειές τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να τους προσφέρουν ούτε τα στοιχειώδη. Έτσι, τα πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο τη Δευτέρα και τα παίρνουν την Παρασκευή. Οι «κάνουλες» της χρηματοδότησης έχουν κλείσει τους τελευταίους μήνες και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Η αγκαλιά τους, όμως, για αυτά τα παιδιά παραμένει ανοιχτή. Αγωνίζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περιμένοντας να βρεθεί λύση.

Από τις αρχές του 2013 και μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί η απαιτούμενη δόση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό της τάξεως των 250.000 ευρώ. Η Περιφέρεια Αττικής έχει τον τρόπο και τα χρήματα για να αναλάβει το Νηπιοτροφείο και το μόνο που απαιτείται είναι μια νομοθετική ρύθμιση. Ωστόσο, τα γρανάζια της γραφειοκρατίας παραμένουν σκουριασμένα και το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.

Παρέμβαση για το μείζον θέμα έκανε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ζούγκλα» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάνω μια ανθρώπινη παρέμβαση. Πρόκειται για ένα έγκλημα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα φέρουν την υπόθεση στη Βουλή και θα ζητήσουμε την παρέμβαση όλων των βουλευτών» ανέφερε.

Λίγο αργότερα παρενέβη και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να θεσπίσει μια νομοθετική ρύθμιση, ώστε το ίδρυμα να περάσει στον έλεγχο της Περιφέρειας, η οποία θα αναλάβει τη χρηματοδότησή του.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ της Κιμ Κίλιαν που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Magazino Life» και εν συνεχεία στη «Ζούγκλα»:

Διαβάστε επίσης: Παιδιά ενός κατώτερου θεού, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, 13:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης