Βίντεο-ντοκουμέντο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα μετά τη νέα ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου, με τη βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες, 100 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο παρουσιάζεται καρέ – καρέ η επιχείρηση διάσωσης έξι ναυαγών, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι (σ.σ.: τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Στη μεγάλη επιχείρηση συμμετείχαν και οι Αρχές της Ιταλίας και της Μάλτας, ενώ στο σημείο ανευρέθησαν αρκετές σοροί μεταναστών.

Τους ναυαγούς εντόπισαν φορτηγά πλοία που έπλεαν στην περιοχή και τους περισυνέλεξαν, ενώ ενημέρωσαν και τον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Επτά από τους επιζώντες ζητήθηκε να μεταφερθούν για άμεση νοσηλεία στην Ελλάδα, ωστόσο το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε τους έξι, καθώς ένα κοριτσάκι απεβίωσε λίγη ώρα μετά τη διάσωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από τη διάσωση:


Η επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 00.20, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από τη Ρόδο, με σκοπό τη μεταφορά έξι (6) μεταναστών (4 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 παιδί), οι οποίοι είχαν νωρίτερα περισυλλεγεί από τα φορτηγά πλοία “CPO Japan”, σημαίας Μεγάλης Βρετανίας και “CMA CGM Verdi”, σημαίας Λιβερίας.

»Το ελικόπτερο έφτασε στην περιοχή, 100 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα όρια με το FIR Μάλτας, στις 04.30 και η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 05:37.

Το ελικόπτερο μετέφερε με ασφάλεια τους λαθρομετανάστες στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στις 06.31».

Διαβάστε επίσης:

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014, 12:21

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης