Άφαντος παραμένει ο Αρτέμης Σώρρας αλλά και η σύζυγός του, μετά τη χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας που τους καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή στην έφεση και πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

Για την ανεύρεσή τους έχουν στηθεί αστυνομικές επιχειρήσεις τόσο στην Πάτρα, τόπο καταγωγής και δραστηριοποίησης του Αρτέμη Σώρρα, όσο και σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα στην Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ανακριθεί συγγενείς του καταζητούμενου και διερευνάται η πιθανότητα κάποιος από αυτούς να τον κρύβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Έχει δοθεί σχετικό σήμα σε συνοριακούς σταθμούς, αεροδρόμια και λιμάνια, ώστε να μην μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, στην περίπτωση που το προσπαθήσειΣτην Αττική αστυνομικές έρευνες πραγματοποιούνται στη Νέα Σμύρνη, τόπο διαμονής του Αρτέμη Σώρρα τα τελευταία χρόνια, στην Καλλιθέα αλλά και σε περιοχή των Μεσογείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει ανακρίνει τουλάχιστον επτά συνεργάτες του, προκειμένου να οδηγηθούν στα ίχνη του.

Μάλιστα έχει δοθεί σχετικό σήμα σε συνοριακούς σταθμούς, αεροδρόμια και λιμάνια, ώστε να μην μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, στην περίπτωση που το προσπαθήσει.

Στις έρευνες συμμετέχει ενεργά και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς ερευνώνται τόσο οι κλήσεις του κινητού του τηλεφώνου (το οποίο ο ίδιος από χθες το έχει κλειστό) όσο και τα ηλεκτρονικά του ίχνη, προκειμένου να εντοπιστεί ο τόπος από τον οποίο ανέβηκε στο διαδίκτυο η μαγνητοσκοπημένη του δήλωση, το πρωί του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί, αλλά και ότι δεν σκοπεύει να διαφύγει από τη χώρα…

Η απάτη των 600 δις είχε αποκαλυφθεί σε ντοκιμαντέρ του zougla.gr από το 2014

Η βιντεοσκοπημένη δήλωση

Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίζεται να κάνει δηλώσεις σχετικά με τη χθεσινή καταδίκη του σε 8 χρόνια κάθειρξη.  Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα», τονίζει ότι δεν θα παραδοθεί και καλεί τους οπαδούς του να συνεχίσουν τον αγώνα ακόμα πιο δυναμικά, και αν μπει στη φυλακή, τότε να κάνουν μια τεράστια συγκέντρωση στη Βουλή…

Ο Αρτέμης Σώρρας αναφέρει στο 20λεπτο μήνυμα του μεταξύ άλλων:

«Βλέπετε που σας έλεγα πως χρειάζεται ο όρκος του πολεμιστή. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Το δικαστικό καθεστώς έκανε την πιο βρώμικη δουλειά. Με τον Λεπίδα δεν υπάρχει καμία διαμάχη. Λυμαινόταν τον χώρο μου και του έδωσα πολλές εργασίες. Τι επόμενες ημέρες θα βγει η υπόθεση στον αέρα για να δείτε πως το καθεστώς κινείται εναντίον μου. Ο Λεπίδας μου χρωστάει λεφτά και έχει υποθέσεις μου που δεν μου τις δίνει αλλά τις κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να τις χάνω. Είναι άνθρωπος του καθεστώτος. Το θέμα είναι αστικό. Του έχω κάνει από καιρό εξώδικο.

«Είναι παράνομη η δίκη – υπήρχε η εντολή πιάστε τον Σώρρα να πάμε για εκλογές»
»Τον έχω βοηθήσει, έχουμε κάνει διακοπές μαζί, έχουμε πιει πολλά κρασιά μαζί, ήταν κομμάτι της οικογένειάς μου. Είναι αχάριστος όμως κι έχει πάει με το καθεστώς. Δεν σέβεται τίποτα, έφτασε στο σημείο να λέει την «Ελλήνων Συνέλευση» εγκληματική οργάνωση. Είναι τρελή απόφαση, για 35.000 ευρώ έφαγα 8 χρόνια για κακούργημα, άλλος σκότωσε 2 αστυνομικούς και έφαγε 6 χρόνια.

»Είναι ανήκουστο αυτό που έγινε, πρόκειται για δικαστικό πραξικόπημα. Αυτή η δικαιοσύνη δεν είναι δικιά μου, δεν θα παραδοθώ ποτέ. Είμαι αυτόχθων Έλληνας ιθαγενής και δεν παραδίδομαι, αυτή η ιδιωτική εταιρεία «ελληνική δικαιοσύνη» φιλοξενείται στη χώρα μου και δεν έχει καμία σχέση με μένα τον κυρίαρχο Έλληνα ιθαγενή.

Είναι παράνομη η δίκη – υπήρχε η εντολή πιάστε τον Σώρρα να πάμε για εκλογές.

Αγαπητοί συνέλληνες, εγώ δεν παραδίδομαι, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Ούτε πρόκειται να φύγω από την Ελλάδα, η χώρα μου είναι εδώ».
 
Ο Αρτέμης Σώρρας καλεί τέλος τους οπαδούς του να κάνουν μηνύσεις σε όλους όσους τους πλήττουν… Υποσχέθηκε επίσης ότι… στην Ελλήνων Πολιτεία δεν θα υπάρχουν φυλακές…

​«Σας μεταβίβασα τον πλούτο και τη δύναμη. Εάν με βάλουν φυλακή να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση στη Βουλή μπροστά να δει το καθεστώς πόσοι είστε»Μην κάνετε βήμα πίσω, συσπειρωθείτε, χωρίς να κάνετε τίποτα παράνομο, να διοικήσετε τις περιφέρειες σας. Ο Σώρρας δεν έχει τίποτα, όλα δικά σας είναι. Σας μεταβίβασα τον πλούτο και τη δύναμη. Εάν με βάλουν φυλακή να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση στη Βουλή μπροστά να δει το καθεστώς πόσοι είστε», ενώ αναφερόμενος στη σύζυγό του καταλήγει:

«Η γυναίκα μου δεν φταίει σε τίποτα που έφαγε κι αυτή 8 χρόνια. Χτύπησαν κι αυτή. Αυτό είναι το τίμημα να έχεις εμένα δίπλα σου»… 

Δείτε το βίντεο:

Θα ασκηθεί έφεση

Σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του Βασίλης Δ. Νουλέζας αναφέρει:

«Εναντίον της ερήμην καταδικαστικής απόφασης του Εφετ.Κακουργ.Πατρών,ΠΟΥ ΑΠΈΡΡΙΨΕ ΑΊΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΚΩΛΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ με την οποίαν καταδικάσθηκε χωρις ελαφρυντικά ΑΠΩΝ σήμερα οιδρυτης της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Αρτ Σώρρας και η σύζυγος του για κακουργηματική υπεξαίρεση σε ποινη καθείρξης 8 ετών και αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων,θα ασκηθεί άμεσα ΕΦΕΣΗ καθώς επίσης Αιτηση Αναστολής εκτέλεσης ποινής άρθρ.497παρ 7ΚΠΔμε αίτημα να ανασταλεί υπο όρους η επιβληθείσα ποινή.μέχρις ότου επανακριθεί ι η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Προσδοκούμε δικαιότερη κια πιο αντικειμενική ,απροκατάληπτη κρίση σε δεύτερο βαθμό».

Όπως αναφέρει η στενή συνεργάτιδα του Αρτέμη Σώρρα, Βίκυ Χαραλάμπους, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το zougla.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις και ανακοινώσεις σχετικά με το ζήτημα. «Κάποια στιγμή θα αποδοθεί το δίκιο και θα φτάσουμε στην ουσία – σας το υπόσχομαι αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας παράλληλα τους δημοσιογράφους ότι δεν καλύπτουν το θέμα με στοιχεία και πραγματική έρευνα, τονίζοντας ότι λυπάται «για το επίπεδο της νόησης που έχουμε καταντήσει τον δημόσιο λόγο»…

Διαβάστε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης