Για άλλη μια φορά, εκατοντάδες πολίτες το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου αγόρασαν αγροτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες κατευθείαν από τους παραγωγούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν από τις κακές καιρικές συνθήκες και τα μικροπροβλήματα που δημιουργήθηκαν κι αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. «Ζητάμε συγγνώμη από τους ελάχιστους συμπολίτες μας που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν όλα τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τους «Πολίτες του Βύρωνα».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και οι κοινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με άλλα κινήματα της πόλης, όπως η συλλογή φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο και το διήμερο αλληλεγγύης με συναυλίες που οργανώθηκαν στον χώρο της Λαμπηδόνας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μουσικά σχήματα που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και τις δύο ημέρες και ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και συνέβαλαν να συγκεντρωθούν τρόφιμα και χρήματα, τα οποία θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη».

Οι «Πολίτες του Βύρωνα» θα συνεχίσουν και θα διευρύνουν τις δράσεις τους με αυτοτέλεια αλλά και σε συνεργασία με άλλα κινήματα της πόλης το επόμενο διάστημα.

«Πρόκειται για δράσεις που θα επαναλαμβάνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα με διάφορα προϊόντα, με στόχο να δημιουργηθεί ρωγμή στα καρτέλ, την αισχροκέρδεια, τους μεσάζοντες, ώστε να εξαναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν:

«Η δράση μας αυτή δεν θέλει να υποκαταστήσει τους έμπορους της πόλης. Στηρίζουμε την αγορά της πόλης, ψωνίζουμε από αυτή και αυτή με τη σειρά της πρέπει να στηρίξει την τοπική κοινωνία με προσιτές τιμές. Θέλουμε να αναδείξουμε μια άλλη κοινωνική και συνεταιριστική οικονομική σχέση μεταξύ των παραγωγών και των πολιτών. Να αναδειχθούν πλευρές αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.

Οι δράσεις αυτές θα διευρυνθούν, δεν θα περιοριστούν μόνο στο θέμα της διατροφής, τη στιγμή που με τη βάρβαρη πολιτική που ασκούν συγκυβέρνηση, Τρόικα, Δ.Ν.Τ., Τράπεζες, μειώνονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, τη στιγμή που μειώνονται τα ατομικά και οικογενειακά εισοδήματα και αυξάνονται οι φόροι και τα χαράτσια, τη στιγμή που εξαπλώνεται η ανεργία η φτώχεια, η ανέχεια και χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους, εμείς δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς.

Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα για τη συνολική ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους, ώστε να φύγουν από τη χώρα συγκυβέρνηση, Τρόικα και όλοι όσοι στηρίζουν την πολιτική αυτή».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης