Φωτορεπορτάζ: Άντζελα Πεΐτση

Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 9 το πρωί οι επαγγελματίες προγραμμάτισαν διαμαρτυρία με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η πορεία ξεκίνησε από το κτήριο της Περιφέρειας, αναπτύχθηκε επί της Βασιλίσσης Όλγας, κατευθύνθηκε προς Τσιμισκή με τελική κατεύθυνση το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Σε αυτή μετείχαν ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, επαγγελματίες υδραυλικοί και βυτιοφορείς, ενώ λίγο μετά τις 11 την κινητοποίηση των επαγγελματιών ενίσχυσαν και οι αγρότες.

Δείτε εικόνες από την κινητοποίηση των επαγγελματιών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. το πρωί έξω από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.


Έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες συγκεντρώθηκαν στις 10.30 π.μ. στη συμβολή της Τσιμισκή με τη Βενιζέλου. 
 
Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια προχώρησε σε πορεία στο κέντρο της πόλης. 


 
Στην Καμάρα πραγματοποίησαν χωριστή συγκέντρωση οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και της Ανταρσύας. Στο σημείο βρέθηκαν και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών.


 
Έντονη είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε εικόνες από τις κινητοποιήσεις:

Το zougla.gr μεταδίδει με έκτακτη εκπομπή από τις 10.30 το πρωί τις κινητοποιήσεις με απευθείας συνδέσεις, ρεπορτάζ από όλη την Ελλάδα και δηλώσεις εκπροσώπων συνδικάτων…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης