Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Παναγιώτης Σαγκούρης, Κώστας Τόγιας
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα, Μάριος Βελέντζας

Τη δική τους προσωπική στιγμή βίωσαν περίπου 43.000 άνθρωποι, οι οποίοι εμφανίστηκαν στη γραμμή εκκίνησης της αυθεντικής διαδρομής και των υπόλοιπων αγώνων στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος ο 33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεπερνώντας τα όρια τους στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ. και στην ειδική διαδρομή για παιδιά. Μεγάλος νικητής στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μ. ο Χριστόφορος Μερούσης, ο οποίος μόλις πριν από δύο μήνες είχε τρέξει Μαραθώνιο στο Βερολίνο. Αυτό, όμως, διόλου δεν τον εμπόδισε να κάνει τρεις τις διαδοχικές του νίκες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο (είχε επικρατήσει το 2013 και το 2014).

Σύμμαχοί του ο καιρός (η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 20 βαθμούς Κελσίου) και η συγκινητική υποστήριξη των απλών ανθρώπων, που τον ενθάρρυναν μ΄ ένα ζεστό χειροκρότημα και ένα χαμόγελο να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Ο τερματισμός του Μερούση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τερματισμός του Χριστόφορου Μερούση

Οι τρεις πρώτοι στην αυθεντική διαδρομή:

  • Χριστόφορος Μερούσης (2.21.22)
  • Δημήτρης Θεοδωρακάκος (2.27.03)
  • Δημοσθένης Ευαγγελίδης (2.27.28)
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Μινόρι Χαγιακάρι (41 ετών) από την Ιαπωνία, η οποία κάλυψε τη διαδρομή σε χρόνο 2.52.42.

Περισσότεροι από 16.000 δρομείς βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν, όπως αναμενόταν, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε στη διαδρομή κορυφαίους ξένους αθλητές.

33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Οι νικητές στα 5 και 10 χλμ.

5 χλμ.

  • Χρήστος Καλλίας (άνδρες)
  • Αναστασία Μαρινάκου (γυναίκες)
10 χλμ.

  • Κώστας Γκελαούζος (άνδρες)
  • Αναστασία Καρακατσάνη (γυναίκες)

Tα αποτελέσματα των 5 χλμ. από την επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ στο Facebook

Tα αποτελέσματα των 10 χλμ. από την επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ στο Facebook:

Ψινάκης, Δούρου και Κουντουρά στον τερματισμό

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου βρέθηκαν ανάμεσα στους επισήμους, που παρακολούθησαν τον τερματισμό των αθλητών στον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Παρούσα ήταν και η υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά.

Στιγμιότυπα από τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας:

Φωτογραφίες από τον Μαραθώνα:



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ λόγω της διεξαγωγής του 33ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος.

Την εκκίνηση στους δρομείς για τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων θα δώσει στις 8.45 ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, κατά τη διεξαγωγή του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ενώ θα απονείμει το μετάλλιο στους νικητές.

Στις 19.30 θα παραθέσει δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο προς τιμήν των νικητών και των διεθνών αποστολών που θα συμμετάσχουν. Θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων (AIMS), κ. Paco Borao, και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος.

Λόγω της διεξαγωγής του Μαραθωνίου, σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα.

Τα μέτρα της Τροχαίας ξεκινούν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος.

Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

07.45 εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας – διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

08.45 εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

09.15 Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

09.05 Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1.200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1.200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

/Uploads/Media/Kaltura/Video/2015/Nov/8/1_vz0b0wf5.jpg
/Uploads/Media/Kaltura/Video/2015/Nov/8/1_vz0b0wf5.jpg

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης