Δεν είναι λίγοι οι διάσημοι, σε Ελλάδα και εξωτερικό, που χρησιμοποιούν κατά κόρον το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το zougla.gr επικοινώνησε με ορισμένους από αυτούς και έμαθε τις εντυπώσεις τους!

Σπύρος Παπαδόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γνωστός παρουσιαστής-ηθοποιός εξηγεί στο zougla.gr τους λόγους που ξεκίνησε το ηλεκτρονικό τσιγάρο: «Ήταν ιατρικό θέμα, μου το συνέστησαν οι γιατροί, λέγοντάς μου ότι θα προτιμούσαν να μην καπνίζω, αλλά αν πρέπει να το κάνω, να πάρω ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μου πήρε μία μέρα μόλις να το συνηθίσω. Ζορίστηκα μόνο το πρώτο πρωί, που έπινα τον καφέ μου. Έτσι τα τελευταία δύο χρόνια πορεύομαι με αυτό και δεν έχω βάλει τσιγάρο στο στόμα μου. 

Μου έχει κοπεί ο βήχας τελείως και έχω δει διαφορά στο θέμα των αναπνοών μου επάνω στη σκηνή. Υπάρχουν και διάφοροι που μου λένε ότι κάνω λάθος και ότι είναι επικίνδυνο. Δεν το γνωρίζω αυτό το πράγμα. Εγώ σκοπεύω όμως να το συνεχίσω».

Γιάννης Ζουγανέλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γνωστός μουσικός, ηθοποιός και παρουσιαστής δήλωσε στο zougla.gr τα εξής:
 
«Δυστυχώς είμαι καπνιστής, είναι μια εξάρτηση που δεν την προτείνω σε κανέναν, και για να μπορέσω να την ισορροπήσω προμηθεύτηκα το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τώρα χρησιμοποιώ και τα δύο. Έχω ελαττώσει όμως σημαντικά το κάπνισμα από τότε. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε επιρρεπείς στα πάθη μας και αυτό που μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε είναι το λιγότερο κακό στον εαυτό μας. Και καλό είναι να σκεφτόμαστε διαρκώς το καλό μας γιατί δεν είμαστε μόνοι μας στη ζωή, έχουμε κι άλλους γύρω μας. Οπότε ότι μπορεί να βελτιώσει αυτή την εξάρτηση, απαλλάσσοντας μας από τις ουσίες, το χαρτί, την πίσσα και τα τοξικά, είναι καλό. 

Το έχω βάλει ως στόχο στη ζωή, να το κόψω εντελώς, δυστυχώς είναι από τους στόχους που κάνω εκπτώσεις. Η επίτευξη του στόχου θα είναι να σταματήσω να καπνίζω τελείως και στη συνέχεια να βάλω στην άκρη και το ηλεκτρονικό τσιγάρο».  

Γιάννης Ζαφείρης

Ο ηθοποιός Γιάννης Ζαφείρης ξεκίνησε το ηλεκτρονικό τσιγάρο πριν πέντε χρόνια όταν ήταν στην Αφρική για ένα γύρισμα. «Την εποχή εκείνη στην Ελλάδα δεν το ήξερε κανένας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο zougla.gr. Το ξεκίνησε του άρεσε και το συνέχισε και μετά, ενώ είναι αρκετά ευχαριστημένος κυρίως γιατί είναι καπνιστής και λόγω δουλειάς και γιατί μπορεί να καπνίζει σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα. Πιστεύει ότι έχει λιγότερα βλαβερά συστατικά από το κανονικό τσιγάρο.

Τώρα αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει, δυστυχώς έχει ξαναρχίσει το κάπνισμα και κάνει και τα δύο – και τσιγάρο και ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Διαβάστε ακόμη: Έλληνες επώνυμοι που δεν καπνίζουν αλλά… ατμίζουν!
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατακτά το Hollywood!

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης, Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης