Όλο και περισσότεροι επιστήμονες με γνώση του αντικειμένου τίθενται πλέον ξεκάθαρα υπέρ της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ως μέσου διακοπής του καπνίσματος, αναδεικνύοντας τα ισχυρά πλεονεκτήματά του σε σχέση με το κάπνισμα.

Η καθηγήτρια του Ιδρύματος Έρευνας για τον Καρκίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, Linda Bault, σε πρόσφατη συνέντευξή της κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τον καρκίνο, ξεκαθάρισε ότι παρά το μεγάλο φόβο που υπάρχει, όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι κατά πολύ λιγότερο βλαβερά από τα συμβατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αντί να τα εξισώνουμε με το κάπνισμα. Οι νομοθεσίες που επιβάλλουν την απαγόρευση της χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε δημόσιους χώρους, όπως γίνεται στην Ουαλία, είναι επικίνδυνες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η γνωστή καθηγήτρια τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προκειμένου να διαπιστωθούν οι μακροχρόνιες συνέπειες της χρήσης τους, αλλά και η ενδεχόμενη επιρροή που έχουν στους ανήλικους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης