Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή εναντίον χριστιανικών εκκλησιών στην πολιτεία Καντούνα, στη Βόρεια Νιγηρία, και από τα αντίποινα των οργισμένων χριστιανών που ακολούθησαν, σύμφωνα με τον απολογισμό της αστυνομίας και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις σε τρεις εκκλησίες. Ένας αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού από την πόλη Καντούνα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν «προς το παρόν ανασύρει τα πτώματα 20 ανθρώπων», που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των ταραχών που ακολούθησαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπέκυψαν από εγκαύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με προηγούμενο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ήταν 21 και των τραυματιών 101.

Πέντε βομβιστικές επιθέσεις είχαν στόχο το πρωί της Κυριακής χριστιανικές εκκλησίες στη Ζάρια και την Καντούνα, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της πολιτείας Καντούνα, σε μια περιοχή που συγκλονίζεται συχνά από βιαιότητες, οι οποίες αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Πλήθη οργισμένων χριστιανών επιδόθηκαν στη συνέχεια σε αντίποινα εναντίον μουσουλμάνων σε ένα προάστιο, στο οποίο η πλειονότητα είναι χριστιανοί της πόλης Καντούνα, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας. Μέχρι τώρα ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στη Νιγηρία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012, 17:32

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης