Το Ισραήλ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για «την τρομοκρατική επίθεση» που διεξάγεται στη Γαλλία, εν μέσω της κατάστασης ομηρίας σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ στο Παρίσι, δύο ημέρες μετά το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

«Το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση στο Παρίσι», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η τρομοκρατική επίθεση που διεξάγεται εδώ και τρεις ημέρες δεν έχει στόχο μόνο τον γαλλικό λαό ή τους Εβραίους της Γαλλίας, αλλά όλο τον ελεύθερο κόσμο», πρόσθεσε.

Ο Λίμπερμαν αναφέρθηκε σε μια νέα «απόπειρα από τις δυνάμεις του κακού που ενσαρκώνει το ακραίο Ισλάμ να επιβάλλουν τον τρόμο και τον φόβο στη Δύση». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ολόκληρη η διεθνής κοινότητα «να υψωθεί σαν τείχος ενάντια σε αυτή την τρομοκρατία».

Νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τη Γαλλία και τις άλλες χώρες που είναι αντιμέτωπες με ενέργειες όπως αυτή στη Σαρλί Εμπντό να ενωθούν σε μια «μεγάλη επίθεση» εναντίον του ακραίου Ισλάμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νετανιάχου επεσήμανε ότι η Γαλλία, το Ισραήλ και «οι πολιτισμένες χώρες» είναι αντιμέτωπες με την ίδια απειλή, όταν συναντήθηκε με τον Γάλλο πρέσβη στο Ισραήλ, τον Πατρίκ Μεζονάβ, στο οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ισραηλινού λαού για τα θύματα στη Σαρλί Εμπντό.

«Οι τρομοκράτες αυτοί σκοτώνουν δημοσιογράφους στο Παρίσι, αποκεφαλίζουν εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Συρία, απαγάγουν μαθήτριες στη Νιγηρία, ανατινάσσουν εκκλησίες στο Ιράκ, σκοτώνουν τουρίστες στο Μπαλί, ρίχνουν ρουκέτες εναντίον αμάχων από τη Γάζα και επιθυμούν να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα στο Ιράν», υποστήριξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια μάχη», η οποία απαιτεί «μια μεγάλη επίθεση εναντίον των δυνάμεων του ακραίου Ισλάμ σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε.

«Η ελευθερία πρέπει να νικήσει, όμως για να νικήσει πρέπει να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο και να πολεμήσουμε μαζί», κατέληξε ο Νετανιάχου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης