Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, ζητώντας από την κυβέρνηση της χώρας να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στις Η.Π.Α.. Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσαν οι πρόσφατες επιδρομές μη επανδρωμένων αεροπλάνων της CIA στο βορειοδυτικό τμήμα του ασιατικού κράτους.

Η διαδήλωση, του ίδιου είδους με αυτές που πραγματοποιούνται τακτικά εδώ και χρόνια στις μεγάλες πόλεις, πραγματοποιείται έπειτα από έκκληση μιας οργάνωσης στην οποία μετέχουν περίπου 40 ριζοσπαστικά κόμματα και μουσουλμανικές οργανώσεις. Εκτός από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροπλάνων, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά της προσεχούς επαναλειτουργίας της οδού για τις αυτοκινητοπομπές ανεφοδιασμού της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, η οποία αποτελείται κατά τα δύο τρίτα από Αμερικανούς στρατιώτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ανεφοδιασμός των αμερικανικών στρατευμάτων που δραστηριοποιούνται στο Αφγανιστάν είχε σταματήσει ύστερα από την επίθεση ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ τον περασμένο Νοέμβριο η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 24 Πακιστανούς στρατιώτες.

«Θάνατος στην Αμερική» και «τζιχάντ» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Διαβάστε επίσης:
Φονική επιδρομή στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 04:49
Πακιστάν: Έδωσε άδεια διέλευσης από το FIR του στο ΝΑΤΟ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012, 04:56

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης