Ο βορειοκορεατικός πύραυλος, ο οποίος θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο την επόμενη εβδομάδα, τοποθετήθηκε στην πλατφόρμα εκτόξευσης, παρά τις διεθνείς διαμαρτυρίες, δήλωσαν ξένοι δημοσιογράφοι στο διαστημικό κέντρο του Τονγκτσάνγκ-ρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βορειοκορεατικές Aρχές επέτρεψαν για πρώτη φορά σε περίπου 50 ξένους ανταποκριτές να μεταβούν με ειδικό για την περίσταση τρένο στο νέο διαστημικό κέντρο που κατασκευάστηκε στη χερσόνησο του Σολσάν, περίπου 50 χλμ. από τα κινεζικά σύνορα.

Οι βορειοκορεατικές Αρχές οργάνωσαν τη χωρίς προηγούμενο επίσκεψη αυτή για να δείξουν ότι ο πύραυλος Unha-3 δεν είναι βαλλιστικός, όπως ισχυρίζονται οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, κυρίως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις βορειοκορεατικές Αρχές, ο ύψους 30 μέτρων και διαμέτρου 2,5 μέτρων πύραυλος αναμένεται να θέσει σε τροχιά στο διάστημα από τις 12 έως τις 17 Απριλίου, δορυφόρο παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα συλλέξει πληροφορίες για τις καλλιέργειες, τα δάση και τους φυσικούς πόρους της Β. Κορέας.

Οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από το σημείο της εκτόξευσης και να δουν από κοντά τον δορυφόρο.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης