Ο Hugo Chavez θα επιστρέψει εκ νέου στην Κούβα προκειμένου να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η είδηση έσκασε σαν «βόμβα» τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό, καθώς ο 58χρονος πολιτικός είχε μόλις επιστρέψει από την Αβάνα, όπου είχε υποβληθεί σε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων καθώς και σε υπερβαρική οξυγονοθεραπεία, προκειμένου να ανακουφιστεί από τους πόνους στα κόκαλα που του προκάλεσαν οι ακτινοθεραπείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απαραίτητο για εμένα να υποβληθώ σε νέα επέμβαση μέσα στις επόμενες ημέρες», τόνισε στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι εντοπίστηκαν νέα καρκινικά κύτταρα.

Δείτε το video…

Ορισμός διαδόχου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως η κατάσταση της υγείας του 58χρονου πολιτικού θα πρέπει να είναι πολύ κρίσιμη, καθώς είναι η πρώτη φορά που χρίζει (έστω και έμμεσα) τον διάδοχό του στην προεδρία.

Μιλώντας από το προεδρικό μέγαρο ο Hugo Chavez ξεκαθάρισε ότι εφόσον τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά και μια νέα εκλογική αναμέτρηση χρειαστεί να πραγματοποιηθεί, οι ψηφοφόροι του θα πρέπει να στηρίξουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πιστό του σύμμαχο, Nicolas Maduro, προκειμένου να συνεχιστεί η «επανάσταση».


(Από αριστερά προς τα δεξιά: Hugo Chavez και Nicolas Maduro)

«Δυστυχώς, στη διάρκεια αυτών των εξοντωτικών εξετάσεων το ιατρικό επιτελείο εντόπισε καρκινικά κύτταρα στην ίδια περιοχή. Είναι απολύτως απαραίτητο και ουσιώδες για εμένα να υποβληθώ σε μια νέα χειρουργική επέμβαση. Με τη βοήθεια του Θεού, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, θα βγούμε νικητές και από αυτό», τόνισε.

Ο ισχυρός άνδρας της Βενεζουέλας, ο οποίος εξασφάλισε πρόσφατα την τρίτη διαδοχική θητεία του στον προεδρικό θώκο, επικρατώντας του Henrique Capriles, διαγνώσθηκε με καρκίνο τον Ιούλιο του 2011 και από τότε έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, χωρίς όμως ποτέ να εξηγήσει ποιο ζωτικό όργανο έχει προσβληθεί. Παράλληλα, έντονη είναι η μυστικοπάθεια και για τη μετεγχειρητική πορεία του οργανισμού του, πυροδοτώντας πλήθος φημών για την κατάσταση της υγείας του.

Τον Μάιο του 2012 είχε ανακοινώσει πως έχει θεραπευτεί πλήρως, με την Αντιπολίτευση όμως να τον κατηγορεί για εγωκεντρισμό, ζητώντας του να παραχωρήσει το συντομότερο δυνατό την εξουσία.

Διαβάστε επίσης:
Επέστρεψε ακμαίος από την Κούβα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012, 06:20

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης