Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με το ναυτικό δυστύχημα ανοικτά της Κέρκυρας, ιταλικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του Iταλού πλοιάρχου του Norman Atlantic.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία του Iταλού πλοιάρχου του Norman Atlantic. Πρόκειται για τον 62χρονο Αρτζίλιο ΤζακομάτσιΠρόκειται για τον 62χρονο Αρτζίλιο Τζακομάτσι, έναν έμπειρο καπετάνιο.

Η σύζυγός του σε σύντομη δήλωσή της εξέφρασε την ανησυχία της για την τύχη του πλοιάρχου, καθώς η ίδια όπως είπε δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του από το πρωί.

Από τα ιταλικά μέσα δόθηκε επίσης στο φως ένα ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο αποτυπώνει τη στιγμή που το «Norman Atlantic» εξέπεμψε SOS προς τις λιμενικές αρχές, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κινδύνου εντός του πλοίου λόγω φωτιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ντοκουμέντο αναφέρεται δύο φορές ότι οι 478 επιβάτες βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επίσης δίδεται εντολή εκκένωσης.

Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση – Ένας νεκρός

Ένας νεκρός Έλληνας και δύο τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε τα ξημερώματα, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο «Norman Atlantic», ενώ έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 45 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κέρκυρας.

Στο ιταλικό πλοίο, συμφερόντων της εταιρείας «Visemar di Navigazione», που είχε αναχωρήσει στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου από την Πάτρα με προορισμό την Ανκόνα της Ιταλίας μέσω Ηγουμενίτσας, βρίσκονταν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα, ενώ μεταφέρονταν συνολικά 222 οχήματα.

Το «Norman Atlantic», με ελληνικό και ιταλικό πλήρωμα, ήταν ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ Lines, η οποία συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές και ιταλικές αρχές για τον συντονισμό και την ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών.

Το θρίλερ της διάσωσης των επιβατών και της ρυμούλκησης (προς το Δυρράχιο της Αλβανίας) του πλοίου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς, παρά τις διαψεύσεις του Λιμεναρχείου στο Μπάρι, επιβάτης που βρίσκεται αυτή την ώρα στο «Norman Atlantic» αναφέρει ότι αυτό έχει πάρει μεγάλη κλίση.

Σύμφωνα με εμπειρότατο ναυτικό που μίλησε στο zougla.gr, στο συγκεκριμένο πλοίο δεν πρέπει να εισρεύσουν περισσότεροι από 50 τόνοι νερό διότι υπάρχει κίνδυνος βύθισης και ως εκ τούτου οι επιβάτες θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί πολύ πιο γρήγορα.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και τις εξελίξεις στο πρωτοσέλιδο του zougla.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες εικόνες από το φλεγόμενο «Norman Atlantic», Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014, 19:37

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η στιγμή που το «Norman Atlantic» εξέπεμψε SOS, Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014, 19:39

Ο φιλέλληνας Erwin Schrumpf στο «Norman Atlantic», Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014, 18:47

Μαρτυρία στο zougla.gr: «Φοβάμαι για τη ζωή του άντρα μου», 28 Δεκεμβρίου 2014, 17:56

Είχαν δοθεί συστασεις από την επιθεώρηση πλοίων – Τι απαντά εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ, Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014, 17:06

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης