Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας, προκειμένου να ανασύρουν τυχόν επιζώντες από τα συντρίμμια εξαώροφου κτηρίου που κατέρρευσε χθες περίπου στις 9.30 μ.μ.

Το τραγικό συμβάν αποδίδεται στις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα στην ευρύτερη περιοχή. Στο εξαώροφο αυτό κτήριο στο βορειοανατολικό Ναϊρόμπι, διέμεναν περίπου 150 οικογένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τραγικό συμβάν αποδίδεται στις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα στην ευρύτερη περιοχήΤην ίδια ώρα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ήδη λόγο για 7 νεκρούς και τουλάχιστον 120 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδαν νωρίτερα τα κενυατικά μέσα ενημέρωσης, 29 άνθρωποι είχαν διακομιστεί στο Εθνικό Νοσοκομείο Κενυάτα μετά την κατάρρευση του κτηρίου.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, φοβόμαστε ότι είναι πολλοί ακόμη», επισήμανε νωρίτερα εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι έρευνες συνεχίζονται. Στο σημείο βρίσκονται ένας γερανός και πολλά ασθενοφόρα» πρόσθεσε.
Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Κένυας.

Κτήρια όπως αυτό που κατέρρευσε διαμένουν υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Κένυας-κυρίως σε φτωχογειτονιές.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για κακοτεχνίες, κατασκευασμένες στα προάστια του Ναϊρόμπι, όπου ζουν φτωχές οικογένειες, υπό «ασφυκτικές» συνθήκες.

Σε έρευνα που αναδημοσιεύει το BBC και η οποία διεξήχθη πέρυσι, αναφέρονταν πως περισσότερα από τα μισά κτήρια στην πρωτεύουσα είναι ακατάλληλα για διαμονή.

Κατασκευαστικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενες την υψηλή ζήτηση για ακίνητα, πολλές φορές προχωρούν σε παραβάσεις της νομοθεσίας ανοικοδόμησης κτηρίων προκειμένου να πετύχουν κέρδη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης