Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου 39 ατόμων την Πρωτοχρονιά στο κλαμπ «Ρέινα» συνεχίζεται σε όλη την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Προύσα. Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της Πόλης από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας και ύστερα από καταγγελίες πολιτών ότι είδαν τον δράστη.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο του μακελάρη από selfie που είχε βγάλει ο ίδιος στην πλατεία Ταξίμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διαβατήριο του φερόμενου δράστη:

Πρόκειται για τον 28χρονο Lakhe Mashrapov, από το Κιργιστάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις έγινε στο Ζεϊτίνμπουρνου σε διάφορα σπίτια όπου διαμένουν πρόσφυγες και φίλα προσκείμενοι στην οργάνωση ISIS. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και ελικόπτερα της αστυνομίας. Έγιναν προσαγωγές ατόμων με τα οποία είχε έλθει σε επαφή ο δολοφόνος του Ορτάκιοϊ.

Η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντωνΟ δράστης  φέρεται να μετέβη τον Νοέμβριο του 2016 στο Ικόνιο από τη Συρία. Μάλιστα, για να μην προκαλέσει υποψίες έφερε μαζί του και τη σύζυγο με τα δύο του παιδιά, για κάλυψη. Η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Βίντεο στο οποίο φαίνεται ο δράστης να μπαίνει σε ταξί πριν την επίθεση:

Οι Αρχές που εξέτασαν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους της Πόλης διαπίστωσαν την πορεία του δράστη πρoς το κλαμπ, όπου φαίνεται να πήγε με ταξί που σταμάτησε στην περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου περίπου τα μεσάνυχτα. Έφτασε κοντά στο κέντρο περίπου στη 01.15 ώρα Τουρκίας, περπάτησε μια απόσταση τριών λεπτών και μπήκε μέσα στο «Ρέινα» πυροβολώντας. Αυτός είναι, όπως τονίζουν οι Aρχές, ο τρόπος εισόδου που χρησιμοποιούν μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου όταν εισέρχονται σε χώρους με πολύ κόσμο.

Μάλιστα, από τα ευρήματα προέκυψε ότι είχε κολλήσει με ταινία τους γεμιστήρες ανά δύο για να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αλλαγής τους όταν άδειαζαν, κάτι που κάνουν οι ειδικές δυνάμεις. Επίσης, από τους κάλυκες που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε διατρητικές σφαίρες, οι οποίες από μικρή απόσταση μπορούν να διαπεράσουν δύο ή και τρία ανθρώπινα σώματα αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης