Το αμερικάνικο Πεντάγωνο έλαβε σοβαρά υπόψη του τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας και διέταξε τους πεζοναύτες που συνδράμουν τους Κούρδους της Συρίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου να αφαιρέσουν τα φιλοκουρδικά εμβλήματα από το μπράτσο της στρατιωτικής στολής τους. Κι αυτό διότι τα συγκεκριμένα εμβλήματα παραπέμπουν στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που συνδέεται με το PKK, το οποίο για την Τουρκία θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση».

«Το να φορούν οι στρατιώτες μας τα εμβλήματα του YPG είναι άκομψο και έγινε χωρίς την έγκρισή μας. Το ζήτημα διορθώθηκε», τόνισε σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο, μετά τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας και την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι «είναι απαράδεκτο και διπρόσωπο για τους αμερικάνους στρατιώτες να φορούν τα εμπλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 50 αμερικάνοι στρατιώτες επιχειρούν στο πλευρό των Κούρδων μαχητών, στην προσπάθεια απελευθέρωσης της άτυπης πρωτεύουσας του Ισλαμικού Χαλιφάτου, της Ράκα. Οι αμερικάνικες ειδικές δυνάμεις συχνά σε επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό φορούν τα εμβλήματα των συμμάχων τους, ώστε να συνδεθούν με τις δυνάμεις που βοηθούν.

Από το προηγούμενο καλοκαίρι υπάρχει έξαρση των συγκρούσεων και της βίας εντός και εκτός Τουρκίας μεταξύ των Κούρδων και του τουρκικού στρατού. 

Διαβάστε ακόμη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης