Πλάνα από το σημείο όπου σημειώθηκε επίθεση την Παρασκευή, πολύ κοντά στη κεντρική αγορά της πόλης Χαλ στο Πακιστάν έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές της ασιατικής χώρας.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από την επίθεση-αυτοκτονίας ενόπλου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αναλάβει την ευθύνη κάποια οργάνωση. Η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας εκτιμά πως πίσω από την επίθεση ενδεχομένως να κρύβονται μέλη των Ταλιμπάν που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα, καθώς η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των τραυματιών έφθασε τους 40.

Η διεθνής κοινότητα παραμένει ανήσυχη για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, εν αναμονεί της απόσυρσης των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014 από το Αφγανιστάν. Την ίδια στιγμή, παρά την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και την Ουάσινγκτον, αμερικανικά μη επανδρωμένα μαχητικά ξεκίνησαν εκ νέου επιχειρήσεις πριν από λίγους μήνες στη λεγόμενη «περιοχή των φυλών», με στόχο τον περιορισμό της Αλ Κάιντα.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Λουτρό» αίματος στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012, 07:37
Μαζική απόδραση από φυλακή στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Απριλίου 2012, 05:58
Η.Π.Α.: Στους τέσσερις οι νεκροί από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 03:30

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης