Ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο που εξαπλώνεται ταχύτατα έχει αναγκάσει χιλιάδες κατοίκους της νότιας Καλιφόρνια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και ως τα ξημερώματα της Τρίτης είχε ήδη κάψει 105 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αφού η έντασή της ήταν αμείωτη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους υπολογίζονται περίπου σε 27.000, ενώ κατά προσέγγιση 8.000 σπίτια βρίσκονται εντός της ζώνης άμεσου κινδύνου στις κομητείες Βεντούρα και Σάντα Πάουλα, βόρεια του Λος Άντζελες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία προειδοποιεί τους πολίτες πως η φωτιά κινείται «πάρα πολύ γρήγορα» και προς το παρόν δεν είναι σε θέση να την περιορίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση αξιωματικού της Πυροσβεστικής: «Οι προοπτικές περιορισμού της φωτιάς δεν είναι καλές. Στην πραγματικότητα η Μητέρα Φύση θα αποφασίσει».

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην προσπάθεια του να διαφύγει από τον πύρινο κλοιό, ενώ εκτιμάται πως η ηλεκτροδότηση έχει κοπεί σε περισσότερα από 260.000 νοικοκυριά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης