Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την Πέμπτη επαρχίες στο νότιο τμήμα της Κίνας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Εικόνες από την Γκουαντόνγκ δείχνουν παρμπρίζ να έχουν γεμίσει με τρύπες, την ίδια στιγμή που οροφές και αυλές σπιτιών ύπεστησαν σοβαρές υλικές ζημιές από χαλάζι σε μέγεθος αυγού. Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώση δέντρων, ενώ κεραυνοί δεν σταματούσαν να πέφτουν σε διάφορα σημεία της επαρχίας, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των σωστικών συνεργείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Associated Press, κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε ορεινά σημεία της επαρχίας, με δεκάδες χωριά να παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ παρόμοια προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους και στην επαρχία Γιουνάν στα σύνορα με την Ινδία και το Μπαγκλαντές.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας, 272 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 158 μεταφέρθηκαν στα κατά τόπους νοσοκομεία. Εκτιμάται πως η ταχύτητα των ανέμων έφθασε τα 177 χλμ./ώρα, με χιλιάδες σπίτια να παραμένουν για ώρες χωρίς ρεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της επαρχίας ανέφερε ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ το κόστος των ζημιών παραμένει αδιευκρίνιστο.

Διαβάστε επίσης:
Φονικά καιρικά φαινόμενα στην Κίνα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, 06:29

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης