Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι πνίγηκαν όταν ένα αμφίβιο όχημα, που αποκαλείται «βάρκα-πάπια», λόγω του σχήματός του και του χρώματός του, ανατράπηκε και βυθίστηκε εν μέσω ενός κύματος κακοκαιρίας σε λίμνη στο Μιζούρι, ενώ σε αυτό επέβαιναν 31 άνθρωποι, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία την Πέμπτη.
Εκφράζονται φόβοι και για άλλα πιθανά θύματα, ενώ δύτες διεξάγουν έρευνες στη λίμνη.
Επτά από τους επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο μετά το δυστύχημα με το όχημα της εταιρείας «Ride the Ducks», στη λίμνη Τέιμπλ Ροκ, κοντά στο Μπράνσον της Πολιτείας Μιζούρι, δήλωσε ο Νταγκ Ρέιντερ, ο σερίφης της Κομητείας Στόουν, σε δημοσιογράφους.
Το τοπικό δίκτυο KY3 μετέδωσε ερασιτεχνικό βίντεο όπου καταγράφονται οι στιγμές πριν από τη βύθιση του οχήματος.
Δείτε το βίντεο:

Το δυστύχημα σημειώθηκε μετά τις 19.00 την Πέμπτη (03.00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδος), ενώ στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί σφοδρές καταιγίδες, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής μέσω Twitter.
Η «Ride the Ducks», εταιρεία με έδρα το Μπράνσον στο Μιζούρι, οργανώνει περιηγήσεις με αμφίβια οχήματα μεγέθους σχολικού λεωφορείου στην περιοχή. Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου και έχουν εμπλακεί σε αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα οχήματα, η Ride the Ducks International LLC, δέχθηκε το 2016 να καταβάλει πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων μετά τη σύγκρουση ενός από τα οχήματά της με λεωφορείο στο Σιάτλ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ξένοι φοιτητές.
Η εταιρεία είχε παραδεχθεί πως τα οχήματά της δεν πληρούν τους κανονισμούς των ΗΠΑ για τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της χώρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή βίντεο – φωτό: dailymail.co.uk

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης