Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο με την ξέφρενη πορεία που ακολούθησε το φορτηγό στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά που προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 56.

Οι σοκαριστικές εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη γερμανική εφημερίδα «Bild»​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στο βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο διερχόταν κάθετα στον δρόμο, αποτυπώνεται η πορεία της νταλίκας, λίγο πριν από το «τρομοκρατικό χτύπημα» στην αγορά, η οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη επισκέπτες. Στο οπτικό υλικό το βαρύ όχημα εμφανίζεται να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Ακολουθούν σκηνές πανικού, με ανθρώπους να απομακρύνονται άρον άρον από το σημείο, αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο.

Οι σοκαριστικές εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη γερμανική εφημερίδα «Bild». Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η νταλίκα είχε αναπτύξει ταχύτητα 60 χλμ, όταν ξαφνικά αλλάζει πορεία και «μπουκάρει» στη χριστουγεννιάτικη αγορά, σκορπίζοντας τον θάνατο.

Δείτε καρέ-καρέ το βίντεο ντοκουμέντο:


Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον απόηχο της επίθεσης και με την αστυνομία να αναζητεί τον Νο1 ύποπτο για το μακελειό στη γερμανική πρωτεύουσα, τον 24χρονο Τυνήσιο Ανίς Άμρι, τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους είναι δρακόντεια, την ώρα που μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιούν εφόδους σε κατοικίες.

Τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους είναι δρακόντεια​, την ώρα που μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιούν εφόδους σε κατοικίεςΌπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, συνέλαβαν δύο υπόπτους για τον σχεδιασμό επίθεσης σε εμπορικό κέντρο της πόλης Ομπερχάουζεν που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Οι ύποπτοι, είναι δύο αδέλφια ηλικίας 28 και 31 ετών, που έχουν γεννηθεί στο Κοσσυφοπέδιο. Οι συλλήψεις έγιναν στην πόλη Ντούισμπουργκ, μετά την αξιολόγηση πληροφοριών από πηγές ασφάλειας, ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δε διευκρινίστηκε εάν υπάρχει κάποια σχέση με τις συλλήψεις αυτές και την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με συνέπεια τον θάνατο 12 ανθρώπων.


Νέες φωτογραφίες στη δημοσιότητα

To γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RBB έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Ανίς Αμρί, έξω από τζαμί της γερμανικής πρωτεύουσας, περίπου 8 ώρες μετά τα αιματηρά γεγονότα.

Ο άνδρας, ο οποίος εκτιμάται πως είναι ο Αμρί, φορά σκούρα ρούχα και καπέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δίκτυο, ο 24χρονος Τυνήσιος φέρεται να επισκέφθηκε το ίδιο τζαμί στην περιοχή Μοαμπίτ, δύο φορές την εβδομάδα πριν από το «χτύπημα» στην αγορά.

Στον συγκεκριμένο χώρο οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο την Πέμπτη, χωρίς να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη του 24χρονου.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης