Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την Κυριακή με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση «μίσους» που σημειώθηκε το πρωί της ίδιας μέρας σε βάση κυανοκράνων στο βόρειο Μαλί και προειδοποίησε τους δράστες ότι θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ένας κυανόκρανος από το Τσαντ και δύο παιδιά σκοτώθηκαν όταν περισσότερες από τριάντα ρουκέτες ερρίφθησαν στο στρατόπεδό τους στο Κιντάλ, στο βορρά της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν από την κυβέρνηση του Μαλί τη διενέργεια έρευνας και την προσαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Το Συμβούλιο «υπογράμμισε ότι αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση θα πρέπει να λογοδοτήσουν», ενώ επανέλαβε ότι οι επιθέσεις εναντίον μελών της ειρηνευτικής δύναμης μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου.

Παράλληλα το Συμβούλιο Ασφαλείας κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ειρήνης. Προειδοποίησε επίσης ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους τυχόν αναλάβουν την ευθύνη να επαναλάβουν τις εχθροπραξίες στο Μαλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση στη βάση του Κιντάλ πραγματοποιήθηκε την επομένη της εισβολής σε εστιατόριο στο Μπαμακό μασκοφόρου ο οποίος άνοιξε πυρ και έριξε χειροβομβίδες σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, ανάμεσά τους ένας Γάλλος και ένας Βέλγος, και τραυματίζοντας τουλάχιστον οκτώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μαλί: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατόπεδο του ΟΗΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης