Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση έρχεται μία ημέρα αφότου ο υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ ζήτησε νέες οικονομικές πολιτικές και αμφισβήτησε την «εμμονή» της Γερμανίας με τη λιτότητα.

«Πρέπει να υψώσουμε τον τόνο. Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας που επέβαλε σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο Βαλς σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα «Le Monde», ενώ τόνισε ότι η Γαλλία, όπου η ανάπτυξη καθυστερεί να έρθει, δεν μπορεί πλέον «να φέρεται και να άγεται».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, η δημοτικότητα του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς μειώθηκε σε ένα νέο ιστορικό χαμηλό, στο 36%, αυτόν τον μήνα, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος τον τελευταίο μισό αιώνα και πλέον, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης