Παραιτήθηκε επίσημα το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. Την ίδια ημέρα η ιταλική Γερουσία ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα, ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, είχε ζητήσει από τον Ρέντζι να αναβάλλει την παραίτηση του για λίγες ημέρες μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2017.

Ο Ματέο Ρέντσι θα παραιτηθεί  απόψε στις 20:00 ( ώρα Ελλάδος)Όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Γερουσία ενέκρινε τον προϋπολογισμό, που είχε χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, με 173 ψήφους υπέρ και 108 κατά και ο Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε επίσημα  απόψε στις 20:300 ( ώρα Ελλάδος).

«Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε. Στις 19.00 (τοπική ώρα) η επίσημη παραίτηση. Σας ευχαριστώ όλους και ζήτω η Ιταλία», ήταν η ανάρτηση του Ιταλού πρωθυπουργού, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την Τετάρτη το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτοσέλιδος της ηλεκτρονικής εφημερίδας Il Messaggero: « Ο Ρέντσι παραιτείται στις 19.00»

Ο Ματέο Ρέντσι στις 20.00 έφτασε στο προεδρικό μέγαρο προκειμένου να υποβάλλει την παραίτησή του ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Το σημείωμα της παραίτησης Ρέντσι: 

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης