Περισσότερα από 100 χιλ. λίτρα αργού πετρελαίου διέρρευσαν στον ποταμό Yellowstone στη Μοντάνα των Η.Π.Α. ύστερα από ρήγμα σε αγωγό πετρελαίου το Σάββατο το πρωί.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έκαναν και χθες υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταματήσουν την μόλυνση η οποία απλώνεται σε έκταση τουλάχιστον 250 χλμ., έχοντας ήδη προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε γνωστό εθνικό πάρκο της περιοχής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Billings Gazette», η οποία επικαλείται πηγές της εταιρίας, στο ποτάμι κατέληξε ποσότητα 750 ως 1.000 βαρελιών πετρελαίου αφότου άρχισε η διαρροή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εθνικό Πάρκο Γιόσεμαϊτ, το παλαιότερο στις Η.Π.Α., βρίσκεται περίπου 50 χλμ. νοτιοδυτικά από το σημείο όπου σημειώθηκε η διαρροή πετρελαίου.

Στη επιχείρηση καθαρισμού συμμετέχουν δυο ειδικές ομάδες απορρύπανσης της Exxonmobil, με 100 ακόμα υπαλλήλους της να ρίχνονται στη μάχη για τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης μέσα στις επόμενες ώρες. Ο αγωγός μεταφέρει πετρέλαιο από την πολιτεία του Ουαϊόμινγκ σε ένα διυλιστήριο στην πόλη Μπίλινγκς, στην Μοντάνα περνώντας κάτω από το ποτάμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Πνίγηκαν» στο πετρέλαιο κάτοικοι στη Μοντάνα των Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011, 05:45

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης