Ο Ιταλός πρωθυπουργός και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Mattreo Renzi, δήλωσε πως οι ισχυρές επιδόσεις του κόμματός του στις χθεσινές ευρωεκλογές, μπορούσαν να δώσουν στη χώρα αρκετό momentum για να εφαρμόσει τις αναγκαίες οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

«Δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για αναβολή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Renzi σε συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών. Τα τελικά αποτελέσματα τοποθετούν το κόμμα του Renzi στο 40,81%, που είναι το υψηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ σε μια εκλογική αναμέτρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Renzi έγινε πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο αντικαθιστώντας τον Enrico Letta, και ανακοίνωσε άμεσα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο να ταρακουνήσει την σκληρωτική οικονομία και το πολιτικό σύστημα.

Επαναδιατύπωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στις μεταρρυθμίσεις των θεσμών της χώρας, το δικαστικό σύστημα, το φορολογικό και το εργασιακό. «Το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι: το νου σας πολιτικοί, μην και δεν εφαρμόσετε τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι ανοιχτός να συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις με όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του Five-Star Movement του Beppe Grillo, που συγκέντρωσε 21,15% των ψήφων (λιγότερο από ό,τι αναμενόταν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης