Μια μαχήτρια των «Πεσμεργκά» που έγινε γνωστή για τον αγώνα υπεράσπισης του Κομπανί στη Συρία μέσα από μια φωτογραφία της που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, στην οποία απεικονίζεται να κάνει το σύμβολο της ειρήνης, εκτελέστηκε με αποκεφαλισμό από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η 28χρονη γυναίκα, που έγινε γνωστή με το ψευδώνυμο Rehana, αποτέλεσε ένα σύμβολο ελπίδας για την εμπόλεμη πόλη στα σύνορα της Συρίας όταν ένας δημοσιογράφος την απαθανάτισε σε μια φωτογραφία να κάνει το σύμβολο της ειρήνης και στη συνέχεια την ανέρτησε στο διαδίκτυο μέσω twitter. Η εικόνα έκανε τον γύρο του κόσμου καθώς ανα-δημοσίευτηκε σε περισσότερους από 5.000 διαδικτυακούς λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η «αμαζόνα» των Κούρδων φέρεται να έχει εκτελεστεί καθώς υπάρχουν φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο στις οποίες απεικονίζεται μια μαχήτρια του Ισλαμικού Χαλιφάτου να κρατάει στο χέρι της το ακαρωτηριαμένο κεφάλι της Rehana.

Η 28χρονη δήλωσε ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στον αγώνα των Κούρδων ότι είδε τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και τις επιδρομές των τζιχαντιστών. «Έχασα πολλούς φίλους στις μάχες και αποφάσισα ότι είναι ανάγκη να πάρω και εγώ μέρος. Αυτή η γη είναι δικιά μας, εάν δεν την υπερασπιστούμε εμείς ποιος θα την υπερασπιστεί», είχε δηλώσει.

Έχοντας υπηρετήσει ένα χρόνο στο πεδίο της μάχης, η Rehana είχε καταφέρει να γίνει διοικητής μιας μονάδας μικτού φύλου. «Είμαστε ακριβώς το ίδιο με τους άνδρες- δεν υπάρχει καμία διαφορά», είχε πει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Rehana, η οποία μαχόταν για την κουρδική YPJ (Μονάδα Άμυνας Γυναικών), υποστήριζε ότι είχε σκοτώσει περισσότερους από 100 τζιχαντιστές.

Διαβάστε επίσης: Εφιάλτης για τους τζιχαντιστές: γυναίκα ηγείται της υπεράσπισης του Κομπάνι
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014, 16:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης