Οι Oλλανδοί ειδικοί ανακοίνωσαν ότι το μοιραίο Boeing 777-200 των Μαλαισιανών Αερογραμμών της πτήσης MH17 «κόπηκε στον αέρα, αφού επλήγη από αριθμό εξωτερικών αντικειμένων μεγάλης ενέργειας που διείσδυσαν στο αεροσκάφος, ενώ πετούσε με μεγάλη ταχύτητα. Αποτέλεσμα ήταν το αεροπλάνο να σπάσει σε πολλά κομμάτια πριν συντριβεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ – Κουάλα Λουμπούρ, είχε συντριβεί στην ανατολική Ουκρανία, στις 17 Ιουλίου, παρασύροντας στον θάνατο 298 ανθρώπους.

Την ανακοίνωση που βασίστηκε στις πληροφορίες που συνέλεξε το «μαύρο κουτί», στις συνομιλίες με τους πύργους ελέγχου πτήσεων και σε στοιχεία δορυφόρων εξέδωσε το ολλανδικό Συμβούλιο Ασφάλειας, το οποίο υποστηρίζει ότι «δεν υπήρξε ανθρώπινο ή κατασκευαστικό λάθος».

Αν και αυτή δεν είναι η πρώτη αναφορά που γίνεται για τα αίτια της τραγωδίας, τα ευρήματα που περιγράφει η έκθεση των Ολλανδών ειδικών θεωρούνται σημαντικά, καθώς αναλύουν με ακρίβεια τι συνέβη πριν σημειωθεί η τραγωδία, μετέδωσε το BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναφορά, ωστόσο, δεν αποδίδει ευθύνες για τα αίτια του δυστυχήματος, επειδή τούτο αποτελεί χωριστή έρευνα για εγκληματική ενέργεια, η οποία θα διενεργηθεί από την εισαγγελία της Χάγης.

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

Διαβάστε επίσης:
Δέκα ερωτήματα για το μοιραίο Boeing

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης