Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 38 τραυματίστηκαν έπειτα από σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με δύο άλλα οχήματα σε ορεινό επαρχιακό δρόμο της Νότιας Καλιφόρνια.

Η αιματηρή σύγκρουση σημειώθηκε χθες το απόγευμα κοντά στη Γιουκάιπα στις παρυφές του εθνικού δρυμού του Σαν Μπερναντίνο, σε απόσταση 128 χλμ. από την πόλη του Λος Άντζελες. Τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος χρειάστηκαν πάνω από δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν τους επιζώντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, 27 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, ενώ οι έξι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της σύγκρουσης, όμως ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας της Καλιφόρνια, Μάριο Λόπεζ, φέρεται να δήλωσε στο Associated Press ότι ο οδηγός του λεωφορείου αντιμετώπισε πρόβλημα στα φρένα του οχήματος.

Το λεωφορείο βγήκε εκτός ελέγχου και συγκρούστηκε με ένα Ι.Χ. τύπου sedan και ένα φορτηγό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης κάποιοι επιβάτες εκτινάχθηκαν από τα παράθυρα, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν εγκλωβισμένοι μέχρι την επέμβαση των σωστικών συνεργείων.

Οι επιβάτες συμμετείχαν σε εκδρομή που είχε ξεκινήσει από την Τιχουάνα του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης