«Παγωμένη» παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τα γεγονότα στη Βοστώνη, όπου τρεις άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους ύστερα από την πυροδότηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού στον διεθνή μαραθώνιο της Βοστώνης.

Οι έρευνες για το ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις συνεχίζονται, με τον Λευκό Οίκο να αποφεύγει να ανακοινώσει επίσημα πως πρόκειται για «τρομοκρατική» ενέργεια. Ο αντίκτυπος από τα «χτυπήματα» γίνεται ακόμα μεγαλύτερος από το γεγονός πως σημειώθηκαν σ’ ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στις Η.Π.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση -από πλευράς δημοσιογραφικής κάλυψης- στη χώρα, πίσω από το φημισμένο «Super Bowl». Είναι ο πιο παλιός μαραθώνιος στον πλανήτη και φέτος ήταν η 117η φορά που διεξήχθη. Εκτιμάται ότι πάνω από 27.000 αθλητές από όλες σχεδόν τις πολιτείες των Η.Π.Α. και πάνω από 90 χώρες παγκοσμίως δήλωσαν συμμετοχή. Περίπου 500.000 θεατές παρακολουθούν κάθε χρόνο το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός.

Τα τελευταία 25 χρόνια αθλητές από την Κένυα και την Αιθιοπία έχουν επικρατήσει 23 φορές. Το 2013 το ύψος των επάθλων άγγιξε τα 806.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Μακελειό στη Βοστώνη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, 00:18

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης