Εκατοντάδες φοιτητές και λεκτόρες Πανεπιστημίων συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της πρωτεύουσας στη Βενεζουέλα, προκειμένου να ζητήσουν αύξηση των μισθών, διευκολύνσεις στη χορήγηση και αποπληρωμή φοιτητικών δανείων καθώς και πολλαπλασιασμό των διαθέσιμων υποτροφιών.

Με πανό και εθνικές σημαίες στα χέρια κάλεσαν τον νέο πρόεδρο της χώρας, Nicolas Maduro, να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του εκλιπόντος ηγέτη, Hugo Chavez, για αύξηση των ανταποδοτικών οφελών στα λαϊκά στρωματα από τις τεράστιες εξαγωγές πετρελαίου. Μεγάλο τμήμα των διοικήσεων στα Πανεπιστήμια εκτιμούν πως θα πρέπει να υπάρξει μια σειρά αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης αυτονομίας τους στην κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών και της διαχείρισης των οικονομικών, η οποία «χάθηκε» με νόμο του 2010, ο οποίος είχε προκαλέσει κύμα μαζικών αντιδράσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της διαδήλωσης στο Καράκας δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ υπήρχε διακριτική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, σύμφωνα με το euronews.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης