Ο τρόμος χτύπησε και πάλι την Αγγλία,  καθώς λίγες ημέρες έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ σημειώθηκαν δύο αιματηρά περιστατικά αυτή τη φορά στο Λονδίνο, με τουλάχιστον έξι νεκρούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει πλέον τα συμβάντα που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ ως τρομοκρατικές ενέργειες.Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής σήμανε συναγερμός στις βρετανικές αρχές. Την ώρα που στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι, ένα λευκό βαν, ανέπτυξε ταχύτητα, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε τουλάχιστον 20 πεζούς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πέντε άνδρες, που φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ», αφού έριξαν το βαν σε πεζούς, άρχισαν να μαχαιρώνουν πολίτες. Στα χέρια τους κρατούσαν  κυνηγητικά μαχαίρια και έκαναν επίθεση σε όποιον έβρισκαν μπροστά στους στην περιοχή Μπόροου Μάρκετ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής η αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς και ότι οι τρεις δράστες έπεσαν επίσης νεκροί από πυρά ένοπλων αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ρόουλι, ανώτερο αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, «οι ένοπλοι αστυνομικοί αντέδρασαν πολύ γρήγορα και με γενναιότητα και ήλθαν αντιμέτωποι με τους τρεις άνδρες υπόπτους, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Μπόροου Μάρκετ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία του Λονδίνου σημείωσε ακόμη ότι τα σχέδιά της για την αστυνόμευση στη βρετανική πρωτεύουσα επανεξετάζονται μετά τις χθεσινές επιθέσεις«Οι ύποπτοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους πυροβόλησαν μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση. Οι ύποπτοι φορούσαν γιλέκα που έμοιαζαν να περιέχουν εκρηκτικά, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν ψεύτικα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας σημείωσε ότι δεν έχει λόγους να πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλοι δράστες πέραν των τριών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ανδρών της.

Η αστυνομία του Λονδίνου σημείωσε ακόμη ότι τα σχέδιά της για την αστυνόμευση στη βρετανική πρωτεύουσα επανεξετάζονται μετά τις χθεσινές επιθέσεις και το κοινό θα πρέπει να περιμένει ότι θα βλέπει περισσότερα στελέχη της σε όλη την πόλη στο εξής.

Ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Όμως νωρίτερα το Σάββατο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απηύθυνε κάλεσμα στους οπαδούς της για επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και όπλα εναντίον των Σταυροφόρων, όπως αποκαλεί τους χριστιανούς.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ SKYNEWS

Τα τρία σημεία όπου σήμανε συναγερμός

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, ανέφερε ότι αντιμετωπίζει πλέον τα συμβάντα που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και στο Μπόροου Μάρκετ ως τρομοκρατικές ενέργειες.

Η τροχαία έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για «πολλά θύματα» μετά το συμβάν στη Γέφυρα του Λονδίνου, μια επίθεση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν «ένα όχημα κι ένα μαχαίρι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun εκφράζονται φόβοι για έως και επτά νεκρούς, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι υπήρξαν έξι.

Πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας όπως και σκάφη της αστυνομίας στον Τάμεση με τις σειρήνες τους να ηχούν έσπευσαν στην περιοχή και την απέκλεισαν.

Πανικός επικράτησε μετά την επίθεση του βαν

Στο Βόξολ βρίσκεται η έδρα της MI6, της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Στο συμβάν στην αγορά Μπόροου ακούστηκαν εκπυρσοκροτήσεις. Η αστυνομία ανέφερε ότι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους για να αντιμετωπίσουν οπλισμένους δράστες.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι ανέπτυξε δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο

Η γέφυρα έκλεισε και στις δύο κατευθύνσεις της. Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με πολλά περιπολικά που έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή, καθώς και ασθενοφόρα να σπεύδουν.

Μια εργαζόμενη του BBC, η Χόλι Τζόουνς, δήλωσε ότι είδε ένα φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα να βγαίνει από τον δρόμο και να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο όπου χτύπησε πολλούς πεζούς. Είπε πως είδε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους πεσμένους κάτω.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου εμφανώς είχε σκοπό να χτυπήσει πεζούς και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο ενώ εκείνοι είχαν γυρισμένες τις πλάτες τους προς αυτό.

Η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Λονδίνου γνωστοποίησε ότι τα ασθενοφόρα της διακόμισαν τουλάχιστον 20 ανθρώπους σε νοσοκομεία και προσέφερε σε άλλους τις πρώτες βοήθειες επιτόπου μετά την επίθεση.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι διακομίσαμε τουλάχιστον 20 ασθενείς σε έξι νοσοκομεία», ανέφερε η υπηρεσία σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας ότι οι νοσοκόμοι της προσέφεραν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες σε θύματα με «λιγότερο σοβαρά τραύματα».

O ένας εκ των δραστών μόλις έχει πέσει νεκρός από πυρά

Κατά τη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και ενημερώνεται συνεχώς για τα συμβάντα, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στη βρετανική πρωτεύουσα.
Ο κόσμος προσπαθεί να απομακρυνθεί από το σημείο

Η αστυνομία κατόπιν έστειλε μονάδες όταν αναφέρθηκαν επιθέσεις με μαχαίρι στην Αγορά Μπόροου και οι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους.

Η Γέφυρα του Λονδίνου έχει κλείσει και προς τις δύο κατευθύνσεις μετά το συμβάν. Ένα φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χλμ. την ώρα βγήκε από τον δρόμο και χτύπησε πεζούς. Αμέσως μετά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρι.

Η υπηρεσία μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του υπογείου London Bridge έκλεισε, κατόπιν σχετικού αιτήματος της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να απομακρύνουν τον κόσμο

Για μια «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο η πρωθυπουργός Μέι

«Αφού συνομίλησα με την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η φρικτή εξέλιξη που σημειώθηκε στο Λονδίνο θεωρείται ως μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η Μέι σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η έρευνα «εξελίσσεται ραγδαία», συνέχισε η Μέι. «Θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μου στην αστυνομία και τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας που βρίσκονται επιτόπου. Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αυτούς που πιάστηκαν σ’ αυτά τα φοβερά γεγονότα».

Δήμαρχος Λονδίνου: «Ήταν μια εσκεμμένη και θρασύδειλη επίθεση εναντίον αθώων Λονδρέζων και επισκεπτών»

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν καταδίκασε την επίθεση που διαπράχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο, κάνοντας λόγο για μια «εσκεμμένη και θρασύδειλη» ενέργεια, ενώ διευκρίνισε πως θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση του συμβουλίου Cobra υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι το πρωί σήμερα Κυριακή.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη όλες τις λεπτομέρειες, αλλά αυτή ήταν μια εσκεμμένη και θρασύδειλη επίθεση εναντίον αθώων Λονδρέζων και επισκεπτών» στη βρετανική πρωτεύουσα, τόνισε ο Καν.

«Την καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο. Δεν υπάρχει απολύτως καμιά δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες πράξεις», πρόσθεσε ο Σαντίκ Καν.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι έχει αναπτύξει δυνάμεις στη Γέφυρα του Λονδίνου και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης