Με συλλήψεις ολοκληρώνεται η κόντρα που είχε ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και του δημοσιογράφου των «Νέων» Γιώργου Παπαχρήστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To ξενοδοχείο Du LacΣήμερα το πρωί αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλαβαν τον δημοσιογράφο στο ξενοδοχείο Dilak όπου διέμενε, στα Ιωάννινα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρθρογράφος επισκέφτηκε την πόλη επειδή διαθέτει σπίτι (υπό ανακαίνιση) στην Ανατολή. Μετά την ολιγόωρη παραμονή του στην Ασφάλεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η σύλληψη ήρθε κατόπιν μηνύσεως την οποία υπέβαλε χθες εναντίον του ο κ. Καμμένος, ο οποίος κατηγορεί τον δημοσιογράφο για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου, και αφορά κείμενο που υπογράφει ο κ. Παπαχρήστος στα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η μήνυση είχε κατατεθεί στην περιοχή της Βουλιαγμένης και ως εκ τούτου αρμοδιότητα να επιληφθεί της υποθέσεως έχει η Εισαγγελία της Αθήνας. Μετά την απόφαση και της τοπικής εισαγγελικής αρχής να προχωρήσει στην άρση της κράτησης, η δικογραφία θα πάρει τον δρόμο της τακτικής Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωσή του στο epiruspost ο δημοσιογράφος τόνισε:«Θεωρώ τίτλο τιμής τη μήνυση του κ. Καμμένου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων».

Ο Πεπόνης, το ΣΔΟΕ και τα CDS

Κύκλοι των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο zougla.gr, επισημαίνουν ότι η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν το χθεσινό άρθρο του δημοσιογράφου στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Παρ’ όλο που ο κ. Καμμένος έχει στείλει δέκα εξώδικα και έχει κάνει πέντε αγωγές για ισάριθμα δημοσιεύματα, ο κ. Παπαχρήστος συνέχισε να γράφει συκοφαντικά άρθρα και να προκαλεί. Έγραψε ότι ο πρόεδρος έχασε τη δίκη με τον Αντρίκο Παπανδρέου για τα CDS την ώρα που υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του, έγραψε ότι είναι φίλος με τον Γρηγόρη Πεπόνη και χαίρει προστασίας, και ότι ελέγχεται από το ΣΔΟΕ» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

«Ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος κατέθεσε χθες Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου της εφημερίδας “Τα Νέα” Γιώργου Παπαχρήστου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων για το πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, τα οποία επανειλημμένα έχει καταχωρήσει στην εφημερίδα που εργάζεται και για το περιεχόμενό τους έχουν ασκηθεί σε βάρος του τέσσερις αντίστοιχες αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.

»Επιπλέον τα ανωτέρω, καθώς και άλλα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα του Γιώργου Παπαχρήστου έχουν διαψευσθεί, όπως αποδεικνύεται και από δελτία Tύπου και από έγγραφα, τα οποία είναι συνημμένα στη μήνυση».

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013, 11:56

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης