Η Αργεντινή επικράτησε 3-2 της Νιγηρίας, σε παιχνίδι για την τρίτη αγωνιστική του έκτου ομίλου και προκρίθηκε στους «16» ως πρώτη με εννέα βαθμούς. Οι Αφρικανοί παρά την ήττα τους ακολούθησαν την «αλμπισελέστε» με συγκομιδή τεσσάρων βαθμών. Στο παιχνίδι η Αργεντινή προηγήθηκε δύο φορές με τον Μέσι στο 3’ και το 45’ και η Νιγηρία «απάντησε» ισάριθμες με γκολ του Μούσα στο 4’ και το 47’. Τη νίκη στην Αργεντινή χάρισε ο Ρόχο, που σκόραρε στο 50’.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο γρήγορα γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μασεράνο βρήκε τον Ντι Μαρία, ο οποίος σούταρε, όμως η μπάλα χτύπησε το δεξί δοκάρι και στην επαναφορά ο Μέσι με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Οι Νιγηριανοί απάντησαν άμεσα, αφού ο Μούσα με όμορφο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Ρομέρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η Αργεντινή έψαξε το δεύτερο γκολ. Οι ευκαιρίες των Ιγκουαΐν (9’), Αγουέρο (15’), Μέσι (25’, 44’) και Ντι Μαρία (30’) δεν καρποφόρησαν, όμως η Αργεντινή δια ποδός Μέσι βρήκε την ευκαιρία να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος έχοντας το προβάδισμα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο «μαέστρος» των Λατινοαμερικάνων, Λιονέλ Μεσί, με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε γκολ, έβαλε την Αργεντινή μπροστά στο σκορ και ανέβασε την συγκομιδή του στη διοργάνωση στα τέσσερα τέρματα!

Με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος η Νιγηρία ισοφάρισε! Ο Μούσα βρέθηκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα σημείωσε το 2-2, ωστόσο τελικό σκορ διαμορφώθηκε λίγα λεπτά μετά. Στο 50’ ο Ρόχο επιχείρησε την προβολή και έδωσε τη δυνατότητα στην Αργεντινή να απειλήσει για τρίτη φορά!

Η παρέα του Μέσι συνέχισε να πιέζει και στο 55’ έχασε ευκαιρία με τον Ιγκουαΐν να πλασάρει πάνω από τον Ενιεάμα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Μέσι λίγο έλλειψε να πετύχει χατ-τρικ, καθώς με προβολή έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νιγηρία απάντησε στο 62’ με τον Μίκελ να σουτάρει πάνω στο Ρομέρο, ενώ πριν την ολοκλήρωση του αγώνα οι νικητές απώλεσαν δύο ακόμα ευκαιρίες. Στο 78’ ο Ενιεάμα σταμάτησε το εξ επαφής σουτ του Λαβέτσι και στο 80’ ο Ντι Μαρία με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Νιγηρία-Αργεντινή 2-3 (NEΡΙΤ)

Γκολ: 3′ Μέσι (Αργεντινή), 4′ Μούσα (Νιγηρία), Mέσι (45+1′ Αργεντινή), 47′ Mούσα (Νιγηρία), 50′ Ρόχο (Αργεντινή)

Κίτρινες: Οσαβίνα (Νιγηρία)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Νιγηρία (Στέφεν Κέσι): Ενιεάμα, Ομερούο, Γιόμπο, Αμπροουζ, Οσαβίνα, Μίκελ, Ονάζι, Μπαμπατούντε (66′ Ουτσέμπο), Μούσα, Οντεμβιγκί (80′ Νουαφόρ), Εμενικά.

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια):
Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Φερνάντες, Ρόχο, Μασεράνο, Γκάγο, Ντι Μαρία, Μέσι (63′ Άλβαρες), Αγουέρο (37′ Λαβέτσι), Ιγκουαΐν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης