Π.Κ.

Ο «Φαίδων». Μεγάλη προσωπικότητα της δεκαετίας του ’80, όταν ο κάθε ξέμπαρκος που ψέλλιζε ελληνικό τραγουδάκι αναδεικνυόταν σε persona στην Κωνσταντινούπολη της τότε εποχής. Οι παλαιότεροι τον θυμούνται να κάνει περατζάδες από τον «Ζορμπά» ή λίγο αργότερα τη «Μάντρα», να λέει κανένα τραγουδάκι για να λικνίζονται οι Tουρκαλίτσες με τα ψηλοτάκουνα και να χαριεντίζονται τα Τουρκαλάκια και οι δικοί μας οι Ρωμιοί. Κάτι σαν το βαθύ ΠΑΣΟΚ ένα πράγμα. Καταλαβαίνετε. Μόνον που ο Φαίδων ο δαιμόνιος που ανέκαθεν σύχναζε στο Μποντρούμ, ο δικός μας ο Ρωμιός, έχει μία περίεργη προσωπική ιστορία. Είναι, ας πούμε, ο μοναδικός Ρωμιός που χωρίς λόγο και αιτία έσκυψε και φίλησε το χέρι του Ραούφ Ντεκτάς. Ούτε οι Τούρκοι δεν το έχουν κάνει για να φανταστείτε.

Αλλά το σημαντικότερο πολιτικό επίτευγμα του Φαίδωνος του δαιμονίου είναι ότι στο κορμί του είναι ανεξίτηλα καταγεγραμμένο το πάθος του για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Στον βραχίονα του είναι γραμμένο με μελάνι το όνομα του Tούρκου ηγέτη. Για πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, όμως, που τα πράγματα άλλαξαν, ο Φαίδων, ο κολλητός του Τανιμανίδη, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Κυκλοφορεί με τον ήλιο ντάλα στο Μποντρούμ με μακρυμάνικο. Πού να δείξει και να… επιδείξει την ανεξίτηλη γραφή. Ο Ερντογάν θα τον κάνει κομματάκια. Πού τον βρήκαν και τον ανέσυραν;

Όσο για τον άλλο τον «κολλητό», τον χασάπη τον Νουσρέτ, έχω να σας πω ως γνήσια κουτσομπόλα του Πέραν πως ήταν τυχερός που έπεσε επάνω στον δικό μου, αυτόν που αγόρασε τη Μαρίνα στο Φάληρο, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, το ΗILTON, τη Μαρίνα στην Κέρκυρα, που έχει την εφημερίδα «SABAH», που είναι κολλητός του Ερντογάν (περισσότερο δεν γίνεται), που έχει και πολλά άλλα, πάρα πολλά άλλα, μεταξύ των οποίων και το εστιατόριο – κοσμικό ψητοπωλείο όπου βασιλεύει ο Νουσρέτ.

Ο δικός μου, βλέπετε, είναι γάτα με πέταλα και οσμίζεται το δολάριο από μακριά σαν λαγωνικό, αλλά «δαγκώνει» σαν μπουλντόγκ και τρέχει σαν περσικό λεβριέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης