Πήρε πόζα, στήθηκε δεόντως, ένωσε τα χέρια της λες και απευθυνόταν στους θεούς. Αισθανόταν περήφανη. Επιτέλους ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων ανακηρυσσόταν ως Παγκόσμια Κληρονομιά

Οι κόποι γενεών και γενεών Ελλήνων αρχαιολόγων και διανοούμενων έπιασαν τόπο. Για άλλη μια φορά ο κόσμος όλος υποκλίθηκε σε αυτό το Φως της αρχαίας Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα. Κονιόρδου, υπουργός Πολιτισμού, είτε δεν ξέρει η ίδια αγγλικά, πράγμα όχι και τόσο σπάνιο στους κόλπους της πολιτικής ηγεσίας, είτε περιστοιχίζεται από στελέχη που δεν γνωρίζουν γρι αγγλικά, αλλιώς κάποιος ή κάποια ή η ιδία υπουργός θα είχαν αντιληφθεί κάποια στιγμή πως αυτή η πέτρινη πλάκα που συμβολίζει την ανακήρυξη των Φιλίππων ως χώρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς περιέχει ένα μικρό λαθάκι.

Συνήθως η λέξη «κόσμος» στα αγγλικά γράφεται «World» δηλαδή ανάμεσα στο «r» και το «d» παρεισφρύει το καταραμένο «l».

Ο χαράκτης όμως αποτύπωσε τον κόσμο με τη λέξη «word» που σημαίνει «λέξη» ή το γνωστό ηλεκτρονικό πρόγραμμα επί του οποίου εργάζονται δεκαετίες τώρα όσοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγνοια ολκής; Γκάφα ολκής; Το αποτέλεσμα είναι ότι για ακόμη μία φορά γίναμε διεθνώς ρεζίλι και μάλιστα με την… μπάντα του δήμου να παιανίζει για τον θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος επί Γης.

Υ.Γ. Ευχαριστίες στον συνάδελφο Νίκο Ζαχαριάδη που ανέδειξε το θέμα. Αγαπητέ Νίκο, κουράγιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης