Τον κώδωνα του κινδύνου για τα ανολοκλήρωτα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή της Βόλβης κρούει η διοίκηση του δήμου, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να σημειωθούν τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι η περιοχή της Βόλβης μετρά ακόμα πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2011, λόγω της υπερχείλισης χειμάρρων αλλά και των οχετών απορροής κατά μήκος της Εγνατίας οδού. Αποτέλεσμα ήταν να υποστούν μεγάλες ζημιές οι οικισμοί της Μικρής και της Μεγάλης Βόλβης, ο κόμβος Ρεντίνας και η Εγνατία οδός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλαμάτης απέστειλε ήδη επιστολές προς την Εγνατία Οδό Α.Ε. και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό τα προγραμματισμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή, διότι, όπως αναφέρει, μετά τις περσινές πλημμύρες δεν έχουν γίνει ενέργειες για την αποτροπή αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον, ενώ οι συνέπειες εκείνης της θεομηνίας, όπως αναφέρει, είναι ακόμα ορατές σε διάφορα σημεία.

Πηγή:makthes
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης