Στο πρόσωπο του νυν υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου κατέληξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί από το Σάββατο οπότε και ενημερώθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη ότι δεν θα είναι η εκλεκτή για το χρίσμα.

Το μεσημέρι της Κυριακής εξεδόθη μία λιτή ανακοίνωση από το Μαξίμου που αναφέρονται τα εξής: Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου (στον τομέα της ασφάλειας και της μετανάστευσης) στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απομένει πλέον η οριστικοποίηση της τοποθέτησης του κ. Αβραμόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ορισμός του αντικαταστάτη του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πολλά. Φραγκούλης Φράγκος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Φώφη Γεννηματά, ακούγονται την τελευταία ώρα ως οι πιθανοί διάδοχοι του κ. Αβραμόπουλου, ωστόσο τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία με την Μπακογιάννη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρωθυπουργός τής γνωστοποίησε, μέσα σε καλό κλίμα, ότι δεν θα είναι εκείνη που θα ορίσει η κυβέρνηση ως μέλος της Κομισιόν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ του πρωθυπουργού και της κ. Μπακογιάννη διημείφθη ο εξής διάλογος:

– Ντόρα, δυστυχώς το εγχείρημα δεν βγαίνει, φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
– Εντάξει πρόεδρε. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι, απάντησε η πρώην υπουργός.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε εκφράσει τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο την επιθυμία της να προταθεί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 4 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο των επαφών του για τη στελέχωση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης