Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τίτλο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις».

Η κυβέρνηση έκανε λόγο για «μεταρρυθμιστική τομή», την ώρα που η αντιπολίτευση κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για «προσπάθεια ομηρίας των δημοσίων υπαλλήλων»​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα το καταψήφισαν, με εξαίρεση ορισμένες διατάξεις του. Η κυβέρνηση έκανε λόγο για «μεταρρυθμιστική τομή», την ώρα που η αντιπολίτευση κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου για «προσπάθεια ομηρίας των δημοσίων υπαλλήλων». Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι βασικός στόχος είναι η δημιουργία «δεξαμενής» ικανών στελεχών στο Δημόσιο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού, επισημαίνοντας ότι θα ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης